Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje meteorologa

UMRLA 1371 OSOBA Liječnicima zabranjen godišnji, temperature iznad 47 stupnjeva Celzijevih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina žrtava su starije osobe te radnici izloženi dehidraciji i sunčanici.

Val vrućine u Indiji ubio je najmanje 1371 osobu zbog temperatura većih od 47 stupnjeva Celzijevih te su vlasti liječnicima zabranile korištenje godišnjih odmora kako bi se zbrinuli svi bolesnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije"

Svibanj i lipanj najtopliji su mjeseci u Indiji s temperaturama redovito iznad 40 stupnjeva Celzijevih. No meteorolozi upozoravaju da se u zadnjih 15 godina povećao broj dana s temperaturama koje se kreću oko 45 stupnjeva.

Broj žrtava u saveznim indijskim državama najteže pogođenih vrućinama, a to su Andhra Pradesh na jugoistoku i susjedna Telangana više se nego udvostručio u odnosu na lanjski broj žrtava vrućine, kažu dužnosnici.

VIŠE OD 1.100 UMRLIH - Vrućina je tolika da se tope ceste

Većina žrtava starije su osobe ili radnici izloženi sunčanici ili dehidraciji.

Samo u državi Andhri Pradesh umrlo je 1020 osoba.

Vlasti su liječnicima zabranile korištenje godišnjih odmora i savjetovale stanovništvu da se ne izlazi iz kuća u satima najveće vrućine.

Ljeto u Indiji počinje u travnju, vrhunac doseže sredinom svibnja i traje do kraja lipnja, kada temperature padaju zbog monsunskih kiša. Toplotni udar nastao pritjecanjem suhog kontinentalnog zraka iz Irana i Afganistana trebao bi oslabiti krajem tjedna prije nego kiše donesu olakšanje dijelovima istočne i južne Indije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene