Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukinuto izvanredno stanje u Bangkoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijelazna vlada u Tajlandu ukinula je izvanredno stanje koje je bila proglasila u Bangkoku 2. rujna nakon žestokih sukoba pristaša vlade i oporbe.

'Procijenili smo da se stanje smirilo i da će produljenje izvanrednog stanja nanijeti štetu zemlji', rekao je privremeni premijer Somchai Wongsawat.

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Slika nije dostupna Tajlandski premijer proglasio Izvanredno stanje: Prosvjednici upali u zgradu parlamet

Izvanredno stanje je 2. rujna u tajlandskoj prijestolnici proglasio premijer Samak Sundaravej nakon žestokih sukoba pristaša vlade i oporbe u kojima je jedna osoba izgubila život, a 43 su ozlijeđene.

Prošlog tjedna je glavni vojni zapovjednik, general Anupong Paojinda, unatoč posebnim ovlastima kojima raspolaže dok traje izvanredno stanje, odbio primjenu sile i zauzeo se za pregovore između vlade i oporbe.

General Anupong je dao te izjave u času kada se čelnici većinske stranke u Tajlandu trebaju u ponedjeljak sastati radi izbora kandidata za premijersku dužnost, pošto je predsjednik vlade na odlasku Samak Sundaravej povukao svoju kandidaturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene