Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je u New Yorku razbila mrežu organizatora borbi pijetlova.


Devet osoba je uhićeno, a oko 3.000 pijetlova i kokoši spašeno kada je policija u New Yorku razbila mrežu organizatora borbi pijetlova, najveću ikad otkrivenu u SAD-u.

Vezani članci Ravnateljica dubrovačke gimnazije Katarina Tolja Tko je platio sporni put u New York? Ministarstvo obrazovanja šalje inspekcije u škole Blaženka Divjak Ministrica Divjak o putovanju ravnatelja srednjih škola u New York: "Ako je točno što se piše, to je nedopustivo!"

'Borba pijetlova je okrutan, nasilan i barbarski čin kojim se zlostavljaju životinje, ugrožava zdravlje i sigurnost publike i potiče druge zločine', rekao je glavni tužitelj New Yorka Eric Schneiderman.

VIDEO Kaos na autocesti - 3.000 kokoši u bijegu!

Policija je u subotu navečer istovremeno upala u stambenu zgradu u četvrti Queens gdje se na borbama pijetlova okupilo oko 70 ljudi, u trgovinu kućnih ljubimaca u Brooklynu te na farmu u Plattekillu gdje su držane i uvježbavane tisuće pijetlova i kokoši.

Cilj operacije 'Ljute ptice' bila je kladioničarska mreža u koju su ljudi ulagali i do 10.000 dolara da bi gledali kako se pijetlovi, s noževima i oštricama privezanima uz noge, bore do smrti, kažu u Američkom društvu za sprječavanje zlostavljanja životinja.

Devetoro uhićenih optuženo je za različite prijestupe kažnjive s četiri godine zatvora ili 25.000 dolara. Borbe pijetlova zabranjene su u svim američkih saveznim državama.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook