Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija 'Ljute ptice'

Uhićeno devet osoba: Policija razbila mrežu organizatora borbi pijetlova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u New Yorku razbila mrežu organizatora borbi pijetlova.

Devet osoba je uhićeno, a oko 3.000 pijetlova i kokoši spašeno kada je policija u New Yorku razbila mrežu organizatora borbi pijetlova, najveću ikad otkrivenu u SAD-u.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijo Mijoča - 5 ''Nitko ovo ne želi raditi" Marijo je najveći farmer u svojoj županiji, a tek mu je 17: "Krvav je to posao, ali pošten. Zato sam na njega još ponosnija" Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni

'Borba pijetlova je okrutan, nasilan i barbarski čin kojim se zlostavljaju životinje, ugrožava zdravlje i sigurnost publike i potiče druge zločine', rekao je glavni tužitelj New Yorka Eric Schneiderman.

VIDEO Kaos na autocesti - 3.000 kokoši u bijegu!

Policija je u subotu navečer istovremeno upala u stambenu zgradu u četvrti Queens gdje se na borbama pijetlova okupilo oko 70 ljudi, u trgovinu kućnih ljubimaca u Brooklynu te na farmu u Plattekillu gdje su držane i uvježbavane tisuće pijetlova i kokoši.

Cilj operacije 'Ljute ptice' bila je kladioničarska mreža u koju su ljudi ulagali i do 10.000 dolara da bi gledali kako se pijetlovi, s noževima i oštricama privezanima uz noge, bore do smrti, kažu u Američkom društvu za sprječavanje zlostavljanja životinja.

Devetoro uhićenih optuženo je za različite prijestupe kažnjive s četiri godine zatvora ili 25.000 dolara. Borbe pijetlova zabranjene su u svim američkih saveznim državama.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene