Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon višemjesečnih provjera

Uhićen Radomir Šušnjar, osumnjičen za ubojstvo najmanje 60 bošnjačkih civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je policija, prema nalogu Tužiteljstva BiH, uhitila bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba kojeg se sumnjiči da je sudjelovao u likvidaciji najmanje 60 bošnjačkih civila.

Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Radomir Šušnjar, koji je osumnjičen za najteže ratne zločine počinjene nad bošnjačkim civilima u Višegradu u istočnoj Bosni, pronađen je i uhićen u Francuskoj odakle će biti izručen pravosudnim vlastima Bosne i Hercegovine, potvrđeno je u petak iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeni zbog ratnog zločina Uhićeni zbog ratnog zločina: Zaustavili vlak i ubili Bošnjake, Hrvata i Azijata Slika nije dostupna Iz SDSS-a Priopćenje na ćirilici: Otkrijte tko je pretukao mladića u Borovu!

Bjelovar: Uhićen 21-godišnjak zbog podmetanja 10 požara

Kako se navodi u priopćenju, Šušnjara je Tužiteljstvo BiH lociralo nakon višemjesečnih provjera te je o tome izvijestilo francusku policiju koja je i provela uhićenje. Cijela operacija izvedena je u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Šušnjar je osumnjičen da je zajedno s Milanom Lukićem, zapovjednikom paravojne postrojbe 'Bijeli orlovi', sudjelovao u surovoj likvidaciji najmanje 60 bošnjačkih civila, uglavnom djece, žena i staraca, koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi 1992. godine zarobili i zatočili u jednoj kući u Višegradu da bi je potom zapalili. Tada je u najtežim mukama umrlo 59 osoba, a samo sedam žrtava uspjelo se spasiti i preživjeti.

Konačno uhićen: Otimao djecu te im vadio organe za prodaju na crnom tržištu

Šušnjara se tereti da je osobno sudjelovao u zatvaranju žrtava u kući u Pionirskoj ulici te kasnijem paljenju objekta. 'Ovo je jasna poruka svim osumnjičenima za ratne zločine da će Tužiteljstvo BiH i policijske agencije pronaći i procesuirati osumnjičene gdje god se skrivali u interesu vladavine prava, mira i pomirenja u Bosni i Hercegovini', stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene