Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalna mreža

Konačno uhićen: Otimao djecu te im vadio organe za prodaju na crnom tržištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od članova kriminalne mreže koja je otimala djecu kako bi im vadila organe, konačno je uhićen.

Policija meksičke savezne države Michoacan uhitila je Manuela Plancartea Gaspara za kojeg se sumnjiči da je kao član kartela 'Vitezi templari' sudjelovao u otmicama djece koju bi potom odvodili u iznajmljene kuće u kojima su im uzimali organe, piše AP.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Prepoznao otmičara? FOTO Dječaka (13) i psa oteli muškarci, majka ga pronašla pomoću aplikacije na mobitelu

'Imamo nekoliko izjava koje su nas dovele do mreže sumnjivaca koji bi pronalazili ljude određenih karakteristika, posebno djecu te ih potom otimali', rekao je Carlos Castellanos Becerra, ministar za javnu sigurnost ove savezne države.

FOTO Uhićen najtraženiji čovjek u Meksiku!

Vođa jedne lokalne odmetničke skupine koja se suprotstavlja ovom kartelu kaže kako su već u nekoliko navrata spašavali djecu koju se prevozilo do odredišta na kojima bi im uzimali organe. Djecu su, kaže, prevozili u rashladnim kutijama blago umotane u deke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene