Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Popio 'otrov' u sudnici"

Čin Slobodana Praljka udarna vijest na svim svjetskim medijima

Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Praljak popio otrov? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Vijest o nesvakidašnjem događaju koji se dogodio tijekom izricanja drugostupanjske presude šestorci iz BiH brzo je odjeknula u stranim medijima. Čin Slobodana Praljka, koji je nakon izrečene mu drugostupanjske presude ustao, rekao da odbacuje presudu i popio nepoznatu tekućinu iz bočice, završio je kao udarna vijest gotovo odmah na BBC-ju.

Vijest o incidentu u haškoj sudnici, gdje je bivši zapovjednik HVO-a Slobodan Praljak nakon potvrđene mu prvostupanjske presude, ustao i ispio nepoznat sadržaj iz bočice, munjevito je odjeknula u svim relevantnim svjetskim medijima.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Marko Tokić o događanjima na Haškom sudu (Foto: dnevnik.hr) Nakon šokantnog Praljkova čina Ugledni profesor o događanjima na sudu: "Mi smo ponovno izručeni našim protivnicima na milost i nemilost"

Prvi je reagirao BBC, istaknuvši kako je "optuženik za ratne zločine popio 'otrov' u sudnici".

Nedugo zatim reagirali su i drugi ugledni britanski, ali svjetski mediji.

Guardian piše da je obrana Praljka u sudnici upozorila da je on popio 'otrov'. Telegraph piše da je "ratni zločinac popio 'otrov' nakon odbačene mu žalbe".

Deutsche Welle isto tako piše o "vođi bosanskih Hrvata koji je ispio 'otrov' u sudnici UN-a".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene