Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojica dječje misice izručen SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Mark Karr (41), učitelj, osumnjičen za ubojstvo šestogodišnje djevojčice prije deset godina u Coloradu, sletio je u Los Angeles u pratnji trojice agenata bez lisica na rukama. Očekuje ga prebacivanje u Colorado, gdje će izaći pred istražitelje.

Misterij oko ubojstva je započeo kada je na Božić 1996. godine u gradu Boulder u Coloradu nestala JonBennet Ramsey, višestruka pobjednica natjecanja ljepote za djecu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrebna još jedna operacija Misica i dalje kritično, traže se davatelji krvi Slika nije dostupna Ljepotica krijumčarila oružje Miss Meksika ostaje u pritvoru

Dan poslije John Ramsey, djevojčičin otac, pronašao je tijelo u podrumu vlastite kuće, a istraga je pronašla bilješku koja je protumačena kao zahtjev za otkupninu.

Karr je policiji priznao ubojstvo, ali tvrdi kako nije bilo s namjerom. Nakon što mu je policajac kazao kako je osumnjičen za ubojstvo prvog stupnja, Karr mu je kazao kako se radilo o ubojstvu drugog stupnja jer nije imao namjeru ubiti djevojčicu. 

Dužnosnica američkog Ministarstva Domovinske sigurnosti Ann Hurst kazala je kako je će Karr u idućih tjedan dana biti prebačen u SAD, te da će mu se suditi za ubojstvo, otmicu i seksualni napad na dijete.

Priča koja je potresla ne samo SAD, već cijeli svijet, započela je kada je na Božić 1996. godine u gradu Boulder u Coloradu nestala JonBennet Ramsey, višestruka pobjednica natjecanja ljepote za djecu.

Usprkos intenzivnoj istrazi, počinitelj nije pronađen. S vremenom su mediji počeli špekulirati da je djevojčica bila žrtvom vlastite obitelji, odnosno da ju je otac ubio, te potom pokušao prikriti dokaze podmečući dokaze o nepoznatom napadaču. 
Zbog tih pritisaka su Ramseyevi su bili prisiljeni preseliti se u Atlantu. Sumnje u Ramseyeve su se stišale tek kada su u prosincu 2003. godine, koristeći najsuvremeniju tehnologiju, forenzički stručnjaci uspjeli iz malobrojnih tragova izvući DNK počinitelja i ustanoviti da nije riječ o Ramseyu.

Međutim, počinitelj još uvijek nije bio uhvaćen, iako je istraga s vremenom počela obraćati pažnju na niz provala i pedofilskih napada počinjenih u Boulderu oko Božića 1996.
Patti Ramsey, majka djevojčice i bivša Miss Zapadne Virginije, je 24. lipnja ove godine umrla od raka jajnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene