Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

John Mark Karr (41), učitelj, osumnjičen za ubojstvo šestogodišnje djevojčice prije deset godina u Coloradu, sletio je u Los Angeles u pratnji trojice agenata bez lisica na rukama. Očekuje ga prebacivanje u Colorado, gdje će izaći pred istražitelje.


Misterij oko ubojstva je započeo kada je na Božić 1996. godine u gradu Boulder u Coloradu nestala JonBennet Ramsey, višestruka pobjednica natjecanja ljepote za djecu. 

Vezani članci Rada Manojlović (Foto: Instagram) Tuga je učinila svoje: Potresenoj Radi Manojlović na sprovodu misice pozlilo pa su je zalijevali vodom Dijana Milojković (Foto: Instagram) Tihi odlazak prelijepe misice: Patnju je skrivala iza velikog osmijeha, a onda se maknula s društvenih mreža

Dan poslije John Ramsey, djevojčičin otac, pronašao je tijelo u podrumu vlastite kuće, a istraga je pronašla bilješku koja je protumačena kao zahtjev za otkupninu.

Karr je policiji priznao ubojstvo, ali tvrdi kako nije bilo s namjerom. Nakon što mu je policajac kazao kako je osumnjičen za ubojstvo prvog stupnja, Karr mu je kazao kako se radilo o ubojstvu drugog stupnja jer nije imao namjeru ubiti djevojčicu. 

Dužnosnica američkog Ministarstva Domovinske sigurnosti Ann Hurst kazala je kako je će Karr u idućih tjedan dana biti prebačen u SAD, te da će mu se suditi za ubojstvo, otmicu i seksualni napad na dijete.

Priča koja je potresla ne samo SAD, već cijeli svijet, započela je kada je na Božić 1996. godine u gradu Boulder u Coloradu nestala JonBennet Ramsey, višestruka pobjednica natjecanja ljepote za djecu.

Usprkos intenzivnoj istrazi, počinitelj nije pronađen. S vremenom su mediji počeli špekulirati da je djevojčica bila žrtvom vlastite obitelji, odnosno da ju je otac ubio, te potom pokušao prikriti dokaze podmečući dokaze o nepoznatom napadaču. 
Zbog tih pritisaka su Ramseyevi su bili prisiljeni preseliti se u Atlantu. Sumnje u Ramseyeve su se stišale tek kada su u prosincu 2003. godine, koristeći najsuvremeniju tehnologiju, forenzički stručnjaci uspjeli iz malobrojnih tragova izvući DNK počinitelja i ustanoviti da nije riječ o Ramseyu.

Međutim, počinitelj još uvijek nije bio uhvaćen, iako je istraga s vremenom počela obraćati pažnju na niz provala i pedofilskih napada počinjenih u Boulderu oko Božića 1996.
Patti Ramsey, majka djevojčice i bivša Miss Zapadne Virginije, je 24. lipnja ove godine umrla od raka jajnika.