Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naklonjena desnici

Slovenska policija upala u urede medijske kuće, opozicija bijesna: "Ovo je izravan i ozbiljan napad na neovisnost medija..."

Slovenski premijer Robert Golob
Slovenski premijer Robert Golob Foto: Antonio Balic/Cropix
U Sloveniji je policija izvela raciju na medijsku kuću naklonjenu desnici - Nova24. Opozicija je bijesna.

Manje od dva tjedna prije izbora za Europski parlament, slovenska policija je izvršila pretres medijske kuće naklonjene desnici - Nova24. Osim pretresa medijske kuće, policija je navodno upala i u kuću njezinog direktora Borisa Tomašića te mu oduzela mobitel i telefon, prenosi Brussels Signal.

Slovenski političar i eurozastupnik iz najveće oporbene stranke, Slovenske demokratske stranke, Milan Zver komentirao je kako je racija, provedena u srijedu, "teško kršenje neovisnosti medija i političku zlouporabu policije".

Sa Zverom se složila i Věra Jourová, potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost, koja smatra da je ova akcija "izravan i ozbiljan napad na neovisnost medija u Sloveniji". 

Pročitajte i ovo Ilustracija i oni prate trendove Znanstvenici otkrili zašto kitovi napadaju brodove kod Gibraltara: "Mladi su..."

Slučaj je komentirao i bivši premijer i čelnik Slovenske demokratske stranke, Janez Janša koji smatra da je Nova24 jedini značajni medij naklonjen opoziciji. 

Racija je bila rezultat osnivanja saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo ispitati navode o nezakonitom financiranju političkih stranaka, a koje je pokrenuo trenutni slovenskih premijer, Robert Golob.

Policija je pretražila i urede državne telekomunikacijske tvrtke Telekom Slovenija i kuće 11 bivših članova njezine uprave.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene