Obavijesti Video Pretražite Navigacija
motiv zasad nepoznat

Klasična sačekuša: Ubijeni banjolučki poduzetnik, njegov tjelohranitelj i jedan od napadača

Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
U ponedjeljak su nedaleko od Banje Luke ubijeni banjolučki poduzetnik Slaviša Krunić, njegov tjelohranitelj i jedan od napadača. U pucnjavi je ranjen i Krunićev vozač.

Banjolučki poduzetnik Slaviša Krunić ubijen je kasno navečer u ponedjeljak na svom imanju u mjestu Jablan, piše Avaz.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Magnituda 4.7 Potres pogodio BiH, dobro se osjetio u Hrvatskoj: "Kuglice na boru su se počele tresti, baš je drmnulo" Ivica Mišković u bijegu je od kazne Iskočio kroz prozor Osuđeni pedofil nakon izricanja kazne pobjegao iz zgrade suda: Nije nemoguće i da se skloni u Hrvatskoj

U sačekuši su osim Krunića ubijeni i njegov tjelohranitelj te jedan od napadača. U pucnjavi je ranjen i Krunićev vozač. Kako piše ATV, dvojica napadača iz svog su vozila pucala prema Krunićevu automobilu.

Prema neslužbenim informacijama, Krunić se automobilom dovezao do obiteljske kuće kada su napadači prema vozilu otvorili vatru. Njegovo je osiguranje uzvratilo paljbu i upucalo jednog od napadača. Krunića su u teškom stanju u bolnicu dovezli zaštitari tvrtke Sector Security, čiji je vlasnik Krunić. Ubrzo je preminuo u bolnici. Izvori istrage kazali su da je sačekuša bila organizirana s dvije različite strane.

Motiv napada zasad nije poznat, a očevid obavljaju pripadnici MUP-a RS, javlja Klix. Otkriven je identitet ubijenog napadača, radi se o kriminalcu Željku Kovačeviću. On je 2016. optuživan za iznudu novca, a na pet godina zatvora osuđen je nakon što je 2011. policija kod njega pronašla više od 400 ukradenih predmeta i krivotvoreni novac.

Zboj ubojstva koje je počinio 2009. godine Hrvatska je izdala međunarodnu tjeralicu, no sud BiH ga je nakon uhićenja pustio na slobodu jer ima državljanstvo te države. Zatvorsku je kaznu Željko Kovačević odležao samo zbog razbojništva iz 90-ih godina, piše Klix.

Kovačevićeva meta Slaviša Krunić bio je vlasnik više banjolučkih tvrtki, među kojima su i tvrtka za osiguranje ljudi i objekata Sector Security te lanac pekara Žitopeka.

Kako piše Klix, Krunić je prije nekoliko godina govorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare. Tvrdio je da je tako zato što iza njega, prema njegovim riječima, nije stajala nijedna vladajuća stranka.

"Kao rođeni Banjolučanin, postao sam nepodoban. Ne zaslužujem imati tu tvrtku. Netko drugi mora biti vlasnik i mora biti pod kontrolom. Bili su pritisci da se kupi tvrtka. Odluka je bila da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koja gradi ovu zemlju, koji ne žele dobro našoj djeci za budućnost, a oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni", kazao je svojevremeno Krunić gostujući na jednoj bosanskohercegovačkoj televiziji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene