Šumski požar koji hara na sjeveru Kalifornije odnio je 42 života i tako postao najgori u povijesti te američke savezne države, rekao je u ponedjeljak šerif okruga Buttea, Kory Honea.

Galerija


"Dosad su pronađeni ostatci još 13 osoba, pa se broj mrtvih penje na 42. Ako dobro razumijem, riječ je o najgorem požaru u povijesti Kalifornije", rekao je šerif Honea na tiskovnoj konferenciji.

Vezani članci Omiljene šalice Podijelili svoje najdraže šalice, tvrde da bi baš njih prvo spasili u slučaju požara Izgorjeli automobil u velikom požau u Kaliforniji (Foto: AFP) Potresno svjedočanstvo medicinske sestre: "Nazvala sam supruga i samo mu rekla – ne vjerujem da ću se izvući"

Tako je izmijenio svoju raniju izjavu po kojoj je to najgori požar u povijesti Sjedinjenih Država.

U prethodnom izvješću o požaru nazvanom Camp Fire navodio se podatak o 29 mrtvih, koliko ih je bilo u šumskom požaru što je tu državu poharao 1933., najvećem do ovog.

Tisuće vatrogasaca nastavile su u ponedjeljak borbu s vatrenom stihijom. Požar neće tako skoro biti pod kontrolom, ali je njegova površina smanjena za 4.500 ha, dok vatrogasci nastoje zaštititi zgrade kojima prijeti vatra.

Vlasti nemaju informacija o više od 200 ljudi.

Jak vjetar sa sjeveroistoka nastavio je puhati u tom dijelu zemlje, gdje je na terenu više od 4.500 vatrogasaca, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od gotovo 20 Celzijevih stupnjeva i nastavak suše do kraja mjeseca, najavljuju prognostičari.

Grad Paradise je doslovno izbrisan sa zemljopisne karte, a na njegovu mjestu se mogu vidjeti sablasni prizori. (Hina)

Grad zbrisan sa zemljovida: ''Ljudi su pokušavali pobjeći, neki su umirali na cesti... stanje potpune panike''

Beograd bijesan zbog poniženja Vučića u Parizu, stigla isprika veleposlanika