Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošiljka za Tursku

Policijski ulov od 20 milijuna dolara: Pogledajte kako su maskirali više od dvije tone kokaina

Peruanska policija zaplijenila više od dvije tone kokaina u vrijednosti većoj od 20 milijuna dolara.

Peruanske vlasti priopćile su u ponedjeljak da su uspješno zaplijenile 2,3 tone kokaina koji bio zamaskiran kao keramičke pločice koje su brodom trebale putovati u Tursku.

Zapljena se dogodila u petak u najvećoj peruanskoj luci El Callao, u blizini glavnog grada Lime.

"Ovo je prvi takav slučaj za koji znamo da je teret bio u peruanskim lukama i da je destinacija Turska. Uglavnom smo svjesni da se takve stvari događaju u lukama u Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Francuskoj", poručio je Luis Angel Bolanos, šef policije El Callaoa.

Pročitajte i ovo Kokain, Kolumbija Luke u Rumunjskoj i Bugarskoj Proizvodnja koke dosegnula nezapamćene razine: "Eksplozija bi trebala zvoniti na uzbunu svima"

Pročitajte i ovo Belgijska ovčarka Loka pronašla drogu sakrivenu u tokarskom stroju - 4 specijalizirani pas Loka pronašla gotovo kilogram droge: Pogledajte gdje su je pokušali sakriti

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, policija je pokazala zaplijenjeni kokain koji je bio unutar gumenih ploča koje su izgledale kao keramičke pločice upakirane unutar kontejnera za transport, prenosi Reuters.

Bolanos je vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenio na minimalno 20 milijuna dolara.

Peru je prošle godine zaplijenio rekordnih 86,4 tona droga i zabranjenih supstanci, a od čega je bilo 28 tona kokaina. Kako poručuju iz Ujedinjenih naroda, Peru i Kolumbija jednu su od vodećih svjetskih proizvođača kokaina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene