Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Izraelskim napadima na Libanon poginulo 27 civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 27 libanonskih civila, među kojima desetak djece, poginulo je tijekom noći sa srijede na četvrtak u izraelskim zračnim udarima na desetke ciljeva u Libanonu, javile su svjetske agencije.

Libanonska policija je priopćila da su izraelski zrakoplovi ispalili najmanje pet raketa na dvije piste međunarodne zračne luke u Bejrutu u znak odmazde za otmicu dvojice izraelskih vojnika i ubojstvo osmorice. 

Pročitajte i ovo Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!" Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje

Zračna luka u Bejrutu, jedan od više od 40 ciljeva pogođenih tijekom noći, služila je za "prijevoz oružja za libanonski Hezbollah", izjavila je glasnogovornica izraelske vojske. 
Izraelsko zrakoplovstvo napalo je aerodrom u Bejrutu jer je služio za prijevoz oružja i vojne opreme za Hezbollah. Prema riječima glasnogovornice, taj je napad izvršen nakon što je libanonska vlada odbila "zaustaviti taj prijevoz". 

Hezbollah je potvrdio da je Izrael napao njegovo uporiše u Haret Hrieku u južnom predgrađu Bejruta. Izvori u Hezbollahu rekli da je pogođena i njihova televizija al-Manar na tom području.

Vojna glasnogovornica izrazila je žaljenje zbog smrti civila izjavivši da izraelska vojska "nije imala namjeru gađati nedužne civile, ali je Hezbollah uspostavio svoje sjedište u kojem nagomilava oružje usred naseljenih područja". 

Stoga odgovornost za smrt civila snosi Hezbollah, tvrdi glasnogovornica izraelske vojske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene