Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Action/2015. campaign

'Ovi snjegovići šalju veoma ozbiljnu poruku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti protiv siromaštva, klimatskih promjena i nejednakosti napravili su 193 snjegovića u Davosu, na Svjetskom gospodarskom forumu.

'Ova 193 snjegovića su znak prosvjeda', poručili su u priopćenju koje je objavila organizacija Action/2015. campaign.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi će biti tamo Svjetsku kremu u Davosu čuvat će 3.000 vojnika Slika nije dostupna Sastanak najjačih Završetak Davosa - od globalnog umora do pregovora u Dohi

Svaki snjegović predstavlja jednu zemlju svijeta. Ima šal u bojama svoje zemlje i nosi transparent kojim se svjetske čelnike poziva da učine sve kako bi 2015. bila godina promjena za svjetsko stanovništvo i za planet.

Svi koji podupiru ovu kampanju pozvani su da dođu i fotografiraju se sa snjegovićima, što su već učinili gosti foruma u Davosu poput Billa Gatesa i Richarda Bransona.

Terorizam i nova kriza u eurozoni glavne teme u Davosu

Kampanja Action/2015. je pokrenuta početkom siječnja i podupire ju tisuću organizacija. Zadaća joj je ostvariti konkretne rezultate na međunarodnim summitima u ovoj godini.

'Ovi snjegovići šalju veoma ozbiljnu poruku. Ako ne iskoristimo priliku u 2015. otopit ćemo se poput njih, ne ostavljajući nikakva traga', rekao je Brendan Cox iz nevladine organizacije Save The Children, glasnogovornik kampanje.

Kako navode aktivisti, još 1 milijarda ljudi mogla bi upasti u siromaštvo ako politički vođe ne donesu prave odluke na summitima planiranim ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene