Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izborne prevare

U BiH pokrenuta istraga o "glasanju mrtvih", osumnjičen i SDA-ov zastupnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo BiH potvrdilo je tijekom dana kako istragu vodi protiv tri osobe, a mediji su izvijestili kako je među njima i Asim Kamber, član vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i predstavnik u parlamentu.

Zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Asim Kamber pod istragom je zbog sumnje da je sudjelovao u izbornim prijevarama, a policija je zbog toga u srijedu pretražila njegovu kuću u Sanskom Mostu, prenijeli su lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Tužiteljstvo BiH potvrdilo je tijekom dana kako istragu vodi protiv tri osobe, a mediji su izvijestili kako je među njima i Kamber, koji je u entitetski parlament izabran kao član vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA).

Kamber je i dugogodišnji prvi čovjek ove stranke u Sanskom Mostu i među njezinim najistaknutijim članovima u Unsko-sanskoj županiji.

Prema navodima Tužiteljstva BiH, tri osumnjičene osobe optužba tereti da su zlorabile pozicije članova izbornih tijela na izborima 2018. te da su glasale koristeći podatke umrlih osoba kako bi na taj način osigurali izbor određenih kandidata s područja Sanskog Mosta.

O izbornim prevarama u BiH godinama se raspravlja, a fenomen "glasanja mrtvih" među najčešće je spominjanim jer su birački popisi u toj zemlji neredovito ažurirani, pa se na njima nalaze i odavno preminule osobe, a onda se otvara mogućnost lažnog korištenja njihovih identiteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene