Biralište u Sarajevu, ilustracija
Biralište u Sarajevu, ilustracija Foto: Armin Durgut/Pixsell

Tužiteljstvo BiH potvrdilo je tijekom dana kako istragu vodi protiv tri osobe, a mediji su izvijestili kako je među njima i Asim Kamber, član vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i predstavnik u parlamentu.


Zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Asim Kamber pod istragom je zbog sumnje da je sudjelovao u izbornim prijevarama, a policija je zbog toga u srijedu pretražila njegovu kuću u Sanskom Mostu, prenijeli su lokalni mediji.

Vezani članci Duhan, Ilustracija Istraga USKOK-a protiv 14 osoba: Nabavljali i preprodavali duhan, državu oštetili za više od 6 milijuna kuna Leonardo DiCaprio (Foto: Pixsell) Leonadro DiCaprio u kampanji ekoloških udruga: "Neka rijeke BiH teku slobodno"

Tužiteljstvo BiH potvrdilo je tijekom dana kako istragu vodi protiv tri osobe, a mediji su izvijestili kako je među njima i Kamber, koji je u entitetski parlament izabran kao član vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA).

Kamber je i dugogodišnji prvi čovjek ove stranke u Sanskom Mostu i među njezinim najistaknutijim članovima u Unsko-sanskoj županiji.

Prema navodima Tužiteljstva BiH, tri osumnjičene osobe optužba tereti da su zlorabile pozicije članova izbornih tijela na izborima 2018. te da su glasale koristeći podatke umrlih osoba kako bi na taj način osigurali izbor određenih kandidata s područja Sanskog Mosta.

O izbornim prevarama u BiH godinama se raspravlja, a fenomen "glasanja mrtvih" među najčešće je spominjanim jer su birački popisi u toj zemlji neredovito ažurirani, pa se na njima nalaze i odavno preminule osobe, a onda se otvara mogućnost lažnog korištenja njihovih identiteta.