Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Obilne kiše

Nestala jedna osoba u BiH, nove poplave ugrozile desetine naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijavljen je nestanak muške osobe čiji je automobil odnijela bujica s ceste u srijedu u Banjoj Luci.

U Banjoj Luci policiji je prijavljen nestanak dvadesetdevetogodišnjeg muškarca. Njegovo vozilo je u srijedu pronađeno pored kolnika jer ga je odnijela bujica, ali se u vozilu nije nalazio vozač. Policija utvrđuje okolnosti.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Desetine naselja širom Bosne i Hercegovine nalaze se pod vodom zbog kiša koje od utorka padaju te je prekinuta i željeznička linija između Sarajeva i Zagreba, izvijestile su u srijedu vlasti.

Nakon jučerašnjeg žutog, danas je meteoalarm izdao snažnije narančasto upozorenje za cijelu zemlju zbog obilnih kiša, a poplavljena su ponovno naselja koja su stradala u poplavama tijekom svibnja.

VIDEO Dramatične snimke: Bujica odnosi automobile!

U Banjoj Luci je poplavljen i dio Kliničko-bolničkog centra, a u cijelome gradu proglašeno je izvanredno stanje zbog iznimno visokog vodostaja rijeka Vrbasa i Vrbanje.Uništena je i mreža opskrbe električnom energijom.

U općini Gračanici na sjeveru BiH vlasti evakuiraju 200 obitelji koje su već doživjele poplave u svibnju. U toj općini je po navodima vlasti došlo do bržeg porasta vodostaja nego što je to bilo za vrijeme nedavnih poplava.

Na području Tuzlanske županije najteže je stanje u Lukavcu gdje vatrogasne i spasilačke ekipe spašavaju građane koji su ugroženi poplavama.

U okolici Sarajeva voda je ušla u 30 kuća, te je poplavljena velika površina poljoprivrednog zemljišta.

Zbog novog vala poplava putnički željeznički promet iznimno je otežan, pa putnički vlak na relaciji Zagreb - Sarajevo prometuje samo od Zagreba do Banja Luke zbog zastoja u središnjem dijelu zemlje. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene