Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Bangladešu izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Bangladeša Iajuddin Ahmed proglasio je u četvrtak izvanredno stanje i uveo redarstveni sat u zemlji uoči parlamentarnih izbora 22. siječnja koje oporba bojkotira, javila je službena televizija.

'Predsjednik Iajuddin Ahmed proglasio je izvanredno stanje u zemlji i uskoro će se obratiti naciji putem bangladeške televizije (BTV) i radija', izvijestila je postaja BTV.

Pročitajte i ovo Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak" Slika nije dostupna SAD sumnjičave u promijene Sirija nakon 48 godina ukida izvanredno stanje

Predsjednik je uveo i redarstveni sat koji će biti na snazi do nove odluke, dodala je televizija BTV.

Panika je zavladala prijestolnicom Dhakom, gdje su ulice opustile za nekoliko trenutaka pošto je svatko otišao svojoj kući, kako navode svjedoci.

Bangladeš već mjesecima potresa duboka politička kriza između vlade i petnaestak oporbenih stranaka koje predvodi Liga Awami, nacionalistička laička stranka ljevice koju predvodi šeik Hasina Wajed, bivša premijerka.

Liga i njezini saveznici optužuju sadašnju vlast da priprema
prijevaru na parlamentarnim izborima planiranim za 22. siječnja. Zato su odlučili bojkotirati izbore pošto je vlada odbila da ih odgodi.

Oporba je sigurna da su vlasti na izborne liste dodale 14 milijuna 'fantomskih' građana u korist Nacionalističke stranke Bangladeša (BNP) koju predvodi Haleda Zia koja je koncem listopada 2006. otišla s premijerske dužnosti.

Od nedjelje u Dhaki je više stotina osoba ozlijeđeno u okršajima između oporbe i policije.

Ujedinjeni narodi i Europska unija u četvrtak su opozvali svoje
promatrače koji su trebali nadgledati izbore 22. siječnja, a UN je istaknuo da je 'veoma zabrinut' zbog političke krize u Bangladešu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene