Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon nedavnih pucnjava

Školski pribor koji nitko ne bi trebao kupovati: U SAD-u porasla potražnja za ruksacima otpornima na - metke

Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ruksaci otporni na metke (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Nasilje i masovna ubojstva u SAD-u stvorili su novi trend među mladim Amerikancima i njihovim roditeljima. Naime, ondje postoji sve veća potražnja za školskim ruksacima otpornima na metke.

Mladim Amerikancima torba bi doslovno mogla sačuvati glavu jer su se među običnim školskim ruksacima u trgovinama pojavili i oni otporni na metke. Najpovoljniji školski ruksaci koji štite od metaka stoje oko 780 kuna, a ima i skupljih, kojima cijena nije daleko od tisuću kuna.

Pročitajte i ovo Pribor za školu kupujte postepeno i na sniženjima Traže nepoštenu praksu Početak škole: Sniženja i popusti na sve strane mame roditelje, ali zainteresirala se i inspekcija Školski pribor i torba osnovne su potrepštine svakog školarca Povratak u školske klupe Koliko zapravo roditelje stoji početak školske godine?

"Imam li toliko novca? Nemam, ali jesam li spremna raditi dodatne sate i učiniti sve što mogu kao majka da zaštitim dijete? Jesam", rekla je Marisol Rodriguez, majka dječaka iz Milwaukeea.

Proizvođači kažu da ruksaci štite od metaka iz pištolja, ali naglašavaju da ipak nisu dovoljan štit ako dođe do napada visokokalibarskim puškama.

"Neki od njih kažu mi, a ja se slažem s njima: 'Ne mogu vjerovati da je svijet došao do ovoga da moram dijete slati u školu s ruksakom otpornim na metke.' Druga polovica kaže da je to vjerojatno potrebno u slučaju da počne pucnjava", rekao je Steve Naremore, osnivač tvrtke za izradu ruksaka otpornih na metke.

Potražnja je posebno porasla nakon nedavnih napada u El Pasu i Daytonu, u kojima je ubijena 31 osoba.

"Svakako smo tijekom prošlog tjedna vidjeli porast u prodaji i to se može pripisati kupovini stvari za školu, ali se također može pripisati i nekim nacionalnim događajima", rekao je Yasir Sheikh, direktor tvrtke za sigurnosne proizvode.

U prodaji su i balistički štitovi koji se mogu staviti u obične ruksake, a tvrtke koje sve to prodaju na udaru su optužbi da koriste tragedije za zaradu.

"To samo pokazuje u kakvom društvu živimo danas", rekla je Rodriguez.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene