Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvarno je to rekao

PREDSJEDNIKOVA PREPORUKA 'Žene bi trebale imati najmanje troje djece'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad se zovete Recep Erdogan onda vam ovakve stvari padaju na pamet.

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan je zatražio u nedjelju od Turkinja da imaju najmanje troje djece, ocijenivši da je život žene nepotpun ako nema potomaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete Na dobrom tragu Neki dijelovi Hrvatske sve su prazniji, ali neki žive novim životom: Četiri grada su rekorderi, a za to postoje dobri razlozi

 

To su posljednje u nizu spornih izjava turskog predsjednika kojima želi povećati broj stanovnika zemlje, koji je već u velikom porastu posljednjih godina.

Erdogan je naglasio da je gorljivi pobornik rada žena, koji ne bi trebalo predstavljati prepreku rađanju djece.

"Odbaciti majčinstvo predstavlja odbacivanje čovječanstva", rekao je u govoru tijekom inauguracije novog sjedišta Udruge turskih žena i demokracije (KADEM).

"Preporučio bih najmanje troje djece", naglasio je. Prošlog ponedjeljka je ocijenio da obiteljsko planiranje i kontracepcija ne odgovaraju muslimanskih obiteljima i time izazvao ogorčene reakcije feminističkih aktivistica.

Prema službenim statistikama je u 2015. u Turskoj zabilježeno preko 79 milijuna stanovnika, prema 68 milijuna 2000. godine.

Erdogan ima četvero djece, dva sina i dvije kćeri. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene