Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turska policija razbila kurdske proljetne svečanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu kurdskih prosvjednika i 10 policajaca je ozlijeđeno, a više od 160 Kurda uhićeno diljem jugoistočne Turske kada je policija u subotu razbila proljetne svečanosti - Newroz - kojima se u Iranu, sjevernom Iraku i središnjoj Aziji obilježava početak proljeća, javljaju agencije pozivajući se na izvore snaga sigurnosti.

U gradovima Van i Siirt policija je vodenim topovima, suzavcima i palicama rastjerala Kurde koji su se okupili slaveći dolazak proljeća.

Pročitajte i ovo Francuska policija STRAVA U PARIZU Jezivo priznanje osumnjičenoga napadača: Patološki mrzi strance i želi ih ubijati Kurdi američku vojsku gađali krumpirima (Foto: AFP) - 2 Primirje završava večeras Erdogan odbio produljenje primirja u Siriji: ''Macron se sastaje s teroristima i prenio nam je njihov prijedlog''

U gradu Vanu na ulice je izašlo oko 10.000 Kurda koji su obilježavali Newroz i izvikivali riječi potpore zabranjenoj Radničkoj stranci Kurdistana (PKK).

Do sukoba je došlo kada je policija, tvrdeći da proslava nije odobrena, krenula okončati skup.

U Siirtu se okupilo oko 3,000 ljudi, a u policijskoj intervenciji ozlijeđeno je 32 prosvjednika i osam policajaca.

Više od stotinu prosvjednika je uhićeno u provinciji Sanliurfa, u blizini granice sa Sirijom, također zbog sudjelovanja u neprijaveljnoj proslavi Newroza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene