Turski novinar Can Dundar
Turski novinar Can Dundar Foto: Afp

Istanbulski sud osudio je novinara Cana Dundara, koji živi u egzilu u Njemačkoj, na više od 27 godina zatvora zbog optužbi za špijunažu i pomaganje terorističkoj organizaciji.


Dundar je osuđen na 18 godina i 9 mjeseci zatvora za pribavljanje državnih tajni u svrhu političke ili vojne špijunaže, navodi se u presudi.

Sud ga je također osudio na dodatnih 8 godina i 9 mjeseci zbog podržavanja oružane terorističke organizacije, čiji nije bio član. Dundarovi odvjetnici nisu prisustvovali ročištu rekavši da "ne žele biti dio prakse za legitimiranje prethodno donesene političke presude".

Ruski predsjednik Putin na godišnjoj konferenciji za medije Putin na godišnjoj konferenciji za novinare: "Da smo htjeli ubiti Navaljnog, dokrajčili bismo ga"

Domagoj Margetić Još jedan napad na dom novinara Domagoja Margetića: Zgrada u kojoj života polivena fekalijama, u hodniku je netko ostavio - svinjsku glavu

Bivši glavni urednik turskih novina Cumhuriyet pobjegao je u Njemačku 2016. godine i suđeno mu je u odsutnosti. Brojni novinari i aktivisti u Turskoj nalaze se u pritvoru ili su osuđeni pred turskim sudovima.