Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijesna objava

Trump tvrdi da je meta istrage poremećenog tužitelja: "Kratki rok gotovo uvijek znači uhićenje i podizanje optužnice"

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da je primio obavijest u kojoj piše da je meta istrage koja se bavi nemirima na Kapitolu i pokušaju da promjeni rezultate izbora 2020.

Bivši američki predsjednik Donald Trump napisao je u utorak na svojoj društvenoj mreži Truth Socialu da je primio obavijest u kojoj piše da je meta istrage koja se bavi nemirima na Kapitolu.

Specijalni tužitelj - poremećeni Jack Smith, kako ga naziva Trump, nadzire istragu o pobuni 6. siječnja. Navodno mu je u pismu sugerirao da će biti optužen za nasilje, piše CNN.

Toga dana stotine Trumpovih pristaša upale su u američki Kapitol. Zastupnici su se u to vrijeme okupili na zajedničkoj sjednici Kongresa kako bi potvrdili pobjedu sadašnjeg predsjednika Joea Bidena na Elektorskom kolegiju.

Pročitajte i ovo Donald Trump u sudnici nada za mir Mađarski ministar vanjskih poslova: "Da je Donald Trump pobijedio na izborima, rata u Ukrajini ne bi bilo"

U studenom prošle godine Ministarstvo pravosuđa imenovalo je posebnog tužitelja da u ime pravosuđa nadgleda dvije kaznene istrage protiv Trumpa. Jedna je povezana s Trumpovim nastojanjima da se umiješa u prijenos vlasti Bidenu, a druga je povezana s njegovim lošim rukovanjem povjerljivim dokumentima.

Glasnogovornik Jacka Smitha odbio je komentirati trenutnu vijest da je Trump primio pismo.

Trump je rekao da je dobio vrlo kratak rok od četiri dana da se javi velikoj poroti, što "gotovo uvijek znači uhićenje i podizanje optužnice". Optužbe, međutim, još nisu jasne. Takvo pismo može prethoditi optužnici i koristi se za obavještavanje pojedinaca da tužitelji imaju dokaze koji ih povezuju sa zločinom.

Pročitajte i ovo Donald Trump Nije prošlo bez incidenta FOTO/VIDEO Trump uhićen pa saslušan, izjasnio se da nije kriv: Pušten da se brani sa slobode, mahao je okupljenima

Trump je prošlog mjeseca optužen u slučaju koji se odnosi na njegovo rukovanje povjerljivim dokumentima i navodne pokušaje opstruiranja te istrage. Tužitelji u državi Georgiji također provode odvojenu istragu o nastojanjima Trumpa da promijeni izborni zakon u toj državi.

Glavna tužiteljica okruga Fulton dala je do znanja da očekuje da će odluke objaviti u nadolazećim tjednima.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene