Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je ključne republikanske i demokratske čelnike, priopćila je Bijela kuća, u vrijeme kada su zatvorena birališta diljem Sjedinjenih Država.


Trump je razgovarao s republikanskim čelnikom u Senatu Mitchom McConnellom i šefom demokrata Chuckom Schumerom. Također je razgovarao s predsjednikom Zastupničkog doma Paulom Ryanom i čelnicom demokratske manjine Nacy Pelosi, koja će vjerojatno biti nova čelnica tog doma.

Vezani članci Donald Trump odlazi u bolnicu Stručnjak objasnio mogu li se izbori u SAD-u odgoditi zbog Trumpove bolesti i bi li predsjednik mogao profitirati od zaraze Trump i Biden Žestoko prvo sučeljavanje Trumpa i Bidena: ''Hoćeš li začepiti više?'', ''Ovaj čovjek ne zna što priča, on je lažljivac''

Pelosi je obećala u utorak novu ravnotežu moći u Sjedinjenim Državama nakon što su Amerikanci dali djelomičnu kontrolu nad Kongresom Demokratskoj stranci na izborima u utorak. "Demokratski Kongres radit će na rješenjima koja će nas zbližiti jer nam je svima dosta podjela", kazala je ona.

Birališta su zatvorena diljem Sjedinjenih Država, iako se glasovi još uvijek prebrojavaju u ključnim područjima, među kojima je Kalifornija, najnaseljenija američka država. Posljednja birališta koja su zatvorena jesu ona na Aljasci.

Bernie Sanders: "Trump je patološki lažac"

Bivši kandidat za demokratsku predsjedničku nominaciju Bernie Sanders nazvao je predsjednika Donalda Trump patološkim lašcem i u pobjedničkom govoru nakon reizbora za senatora osudio njegovu rasističku politiku.

"Imamo predsjednika kojI je patološki lažac i radi nešto što nijedan predsjednik u mom životu nije radio", rekao je Sanders, senator iz Vermonta, uz povike odobravanja svojih pristaša. "Umjesto da ujedinimo američku naciju, on nas dijeli po boji kože, po porijeklu, po vjeri, rodu, spolnoj orijentaciji", rekao je. "Naš je posao da tom predsjedniku kažemo da nećemo tolerirati politiku koja je rasistička i homofobna", rekao je Sanders, najistaknutiji predstavnik američke ljevice u Senatu, koji je večeras u to tijelo izabran treći put. (Hina)