Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP)
Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Donald Trump poručio je kako je osumnjičenik ušao u Sjedinjene Države na temelju obiteljske imigrantske vize, koja je, kako je rekao, "nespojiva s nacionalnom sigurnošću".


Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da bombaški napad u New Yorku, kojeg je izveo useljenik iz Bangladeša, traži "hitnu potrebu" Kongresa da donese reformu zakona o useljavanju.

Vezani članci Trumpove ruke Trump želi uvjeriti svijet da su ove fotografije fotošopirane, no kako mu vjerovati kad stalno laže? Donald Trump (Foto: AFP) ''Predsjednik tvitanja'' još jednom opravdao nadimak: Trump dva puta pokušao izraziti podršku Šri Lanki, ali...

Trump je izjavio kako je osumnjičenik ušao u Sjedinjene Države na temelju obiteljske imigrantske vize, koja je, kako je rekao, "nespojiva s nacionalnom sigurnošću".

Podsjetimo, osumnjičeni newyorški bombaš je 27-godišnji Akayed Ullah koji je 2011. s obitelji stigao u SAD iz Bangladeša, objavio je u ponedjeljak zapovjednik policije u New Yorku James O'Neill.

Napadač je izazvao eksploziju na jednom od najprometnijih putničkih čvorišta u New Yorku, ozlijedivši sebe i troje ostalih u činu koji je gradonačelnik Bill de Blasio prozvao pokušajem terorističkog napada.

Nosio je "improviziranu, primitivnu eksplozivnu napravu pričvršćenu za tijelo koju je detonirao namjerno", dodao je O'Neill.

Bombaš je zadobio opekline i druge lakše ozlijede te je prebačen u bolnicu Bellevue na Manhattanu. (Hina)