Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija na terminalu

Bombaš samoubojica izazvao kaos u New Yorku: Pogledajte trenutak strašne eksplozije

Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 2
Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 2 Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 3 Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 4 Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp +0 Eksplozija u New Yorku (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/4 >>
U New Yorku je tijekom jutarnje špice, nešto poslije 7 sati po lokalnom vremenu, došlo do eksplozije na autobusnom terminalu Port Authority na Manhattanu. Evakuirane su i tri linije podzemne željeznice u blizini, a na društvenim mrežama korisnici javljaju o stampedu koji je nastao nakon eksplozije.

POGLEDAJTE TRENUTAK EKSPLOZIJE U NEW YORKU

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

21:34 Udruženje vozača taksija i limuzina u New Yorku potvrdilo je CNN-u da je Ullah imao dozvolu za vožnju taksija od ožujka 2012. do ožujka 2015.

Nije vozio ni poznati newyorški žuti taksi niti je bio vozač Ubera.

Glavni inspektor policije u Bangladešu Shahidul Haque rekao je da Ullah u domovini nije imao policijski dosje.

21:02 Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je da je Ullah ušao u SAD zahvaljujući politici koja dopušta useljavanje na temelju obiteljskih veza.

Trump želi ukinuti tu politiku i Sanders je istaknula da bi njegov plan "spriječio ulazak te osobe u zemlju". Ullah je dobio stalno prebivalište u Brooklynu u New Yorku. Policija u Bangladešu objavila je da je zadnji put posjetio domovinu 8 rujna.

Pripadnici snaga sigurnosti izjavili su agenciji Associated Press da ga je inspirirala Islamska država, ali da s njome nije imao izravnih kontakata.

15:49 Napadač je identificiran kao 27-godišnji Akayed Ullah. Ullah dolazi iz grada Chittagonga u Bangladešu i u SAD je stigao s roditeljima, braćom i sestrama 2011. na temelju imigrantske vize, prenosi CBS.

Bangladesh nije među šest većinskih muslimanskih zemalja koje su na udaru uredbe predsjednika Donalda Trumpa o zabrani putovanja.

15:44 Na konferenciji za medije u New Yorku gradonačelnik Bill de Blasio rekao je kako je riječ o pokušaju terorističkog napada.

"Ovo je najotpornije mjesto na zemlji, dokazali smo to prije nešto više od mjesec dana, dokazali smo to 11. rujna. Teroristi neće pobijediti, vratimo se na posao".

15:40 Objavljena je na društvenim mrežama i fotografija bombaša.

15:14 Policija je objavila kako su četiri osobe ozlijeđene, među njima i napadač. Nitko nije zadobio ozljede opasne po život.

15:06 Pozivajući se na izvore u policiji, mediji javljaju kako je napadač 27-godišnjak podrijetlom iz Bangladeša, i simpatizer Islamske države. Živio je u Brooklyinu sedam godina. Bombaš samoubojica, koji ipak nije uspio do kraja izvršiti svoj naum, kod sebe je imao improviziranu bombu i baterije, a također je bio opasan žicama. Navodno je riječ o bombi napravljenoj od čvrsto zatvorenog komada cijevi napunjenog eksplozivom, javlja New York Post.

13:53 Terminal na kojem je došlo do eksplozije nalazi se u blizini Times Squarea, na granici 42. ulice i 8. avenije. Eksplodirala je naprava za sada nepoznatog podrijetla. Policija je potvrdila kako je jedna osoba uhićena, ali ne i o kakvoj se eksploziji radilo. Mediji javljaju kako je najmanje jedna osoba ozlijeđena. Ozlijeđen je i napadač.

Na mjestu događaja su brojna kola hitne pomoći, vatrogasna vozila, policija, ali i pripadnici jednice za bombe.

Policija istražuje što je uzrok eksplozije. Tvrde kako imaju snimke nadzornih kamera koje će otkriti što se dogodilo.

ABC javlja kako je došlo do eksplozije improvizirane bombe koja je bila postavljena u hodniku ispod terminala, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene