Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjedovanje oružja i krađa

Objavljen video uhićenja esktremista koji su htjeli srušiti Vučića i Vladu: Jedan je sa sobom imao pušku

Prosvjed u Srbiji - 5
Prosvjed u Srbiji - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Tri osobe su uhićene nakon sinoćnjeg prosvjeda ekstremnih nacionalista u Beogradu. Tereti ih se za pokušaj rušenja Aleksandra Vučića i Vlade, ali i posjedovanje oružja i krađu.

Nakon sinoćnjeg prosvjeda ispred Predsedništva Republike Srbije, policija je uhitila tri muškarca. Dvojica od njih organizirala su protest i na njemu govorila, dok je treći uhvaćen s vatrenim oružjem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Sigurnosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhitili su trojicu zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo pozivanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji - 1 Zbog plana za Kosova Drama u Srbiji! Prosvjednici protiv Vučića probili ogradu, pogledajte što traže

Jednog se tereti i za kazneno djelo - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, zbog posjedovanja karabina s optikom i pripadajućim streljivom. Sumnja se da mu je drugi uhićeni muškarac to oružje prodao, a da ga je prethodno nezakonito otuđio, pa mu se na teret stavlja i kazneno djelo teška krađa, prenosi Nova.rs.

Trojica uhićenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte i ovo Zlato Sigurno ulaganje Ima li zlata u Hrvatskoj? Geologinja objašnjava kako od takvih otkrića profitira država, ali i kako bi mogli građani

Podsjetimo, nekoliko stotina ekstremnih nacionalista okupilo se u srijedu navečer na prosvjedu ispred ureda srbijanskog predsjednika Vučića prijeteći izazivanjem nereda ako Srbija prihvati plan EU-a za normalizaciju odnosa s Kosovom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene