Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i susjedstvo u krizi

Sanacija nakon razornih poplava u Italiji traje, neki su izgubili sve: "Ne znam kad ćemo se moći vratiti ovdje"

Razorno nevrijeme i poplave pogodile su i susjednu Italiju, gdje traje sanacija nakon strašnog nevremena. Brojne kuće uništene su i pune blata.

U središnjoj Italiji traje sanacija nakon razornih poplava. U regiji Marke 11 je osoba poginulo od posljedica poplava, a traga se za još tri nestale. U jednoj je noći pala trećina godišnje količine kiše.

Rijeka Miza se izlila iz svog korita. Talijanski premijer Mario Draghi posjetio je poplavljeno područje i obećao 5 milijuna eura pomoći za obnovu.

Pročitajte i ovo Krešimir Košmrlj Rekordne količine kiše Dnevnik Nove TV uživo u Brodu na Kupi: "Dok se rijeka ne vrati natrag, i dalje će biti problem"

Pročitajte i ovo Poplave u Brodu na Kupi - 2 ogromne poplave Na karlovačkom području Kupa uzrokuje probleme, isprobava se novi sustav obrane od poplava: "Čeka nas neprospavana noć"

"Postoje praktične potrebe. Trebamo očistiti, izgraditi, ponovno pokrenuti proizvodne aktivnosti i ponovno otvoriti škole. Vlada je, kao što znate, na današnjem Vijeću ministara odobrila proglašavanje izvanrednog stanja", rekao je talijanski premijer.

Neki su izgubili sve. "Kad smo jutros stigli, situacija je bila dramatična. Kuća više nije za život, sve smo bacili što je bilo unutra i ne znam kad ćemo se moći vratiti živjeti ovdje", rekla je Aurora Marcuri iz Ostre. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene