Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trovanje hranom

Tragedija u školi: 20-ero djece umrlo nakon što je pojelo podnevni ručak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 20-ero djece umrlo je, a još deseci su oboljeli od trovanja hranom, nakon što su pojeli pokvareni školski obrok u indijskoj istočnoj državi Bihar.

Prava tragedija se dogodila u selu Marakh u Indiji, gdje je od posljedica trovanja hranom umrlo 20-ero djece. Indijske vlasti pokrenule su istragu, a kao kompenzaciju su obiteljima umrle djece ponudile odštetu od 3.370 dolara po djetetu, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

>> Truju ih olovom već godinama!

Dječji ručak u Indiji omogućava djeci besplatan objed i pokušaj je to da se poveća boravak djece u školi, ali higijenski uvjeti u kojima sve to funkcionira nerijetko su katastrofalni.

Osim umrle djece, njih 28 je prebačeno u bolnicu, u obližnjem gradu Chhapra, zbog simptoma trovanja hranom. Postoji i bojazan kako bi broj smrti od trovanja hranom mogao porasti, jer neka od djece zaprimljene u bolnicu su u dobi ispod 12 godina starosti te se nalaze u kritičnom stanju.

Forenzičari istražuju uzrok trovanja

Liječnici koji se brinu o bolesnoj djeci, potvrdili su kako je uzrok njihovom stanju trovanje hranom te da su umrla djeca isto tako žrtve trovanja hranom. 'Vjerujemo kako je trovanje izazvao pesticid u povrću ili riži', rekao je Amarjeet Sinha, školski dužnosnik.

Jedan od liječnika koji se brine za oboljelu djecu istaknuo je kako je trovanje moglo izazvati i onečišćeno ulje za kuhanje.

Ministar pokrajine Bihar sazvao je hitan sastanak i naredio timu forenzičara da ispitaju događaje u školi i pronađu dokaze i uzrok trovanja djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene