Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za 16 osoba

Tragedija u Riju: Urušile se tri zgrade, troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje je ljudi poginulo, šest ozlijeđeno, a 16 ih se smatra nestalima u urušavanju tri zgrade u Rio de Janeiru.

Spasitelji cijelu noć i dan traže nestale iz srušenih zgrada, dok bageri čiste ulice pune prašine i betona. Neki su svjedoci rekli da su čuli glasnu eksploziju prije nego se zgrada urušila, ali još nije jasno je li zvuk bio ekplozija ili su čuli početak rušenja zgrade.

Pročitajte i ovo Rio Grande do Sul - poplave - 5 Očekuju se nove oborine FOTO Broj stradalih u najjužnijoj brazilskoj državi raste: Popeo se na troznamenkastu brojku! Spasioci u ruševinama traže preživjele - 3 ne zna se koliko je zarobljenih VIDEO Urušio se neboder u kojem su uglavnom bili turisti: Spasioci u ruševinama traže preživjele

Isprva se sumnjalo da je uzrok ove tragedije, kako prenosi Reuters, bio curenje plina, međutim detaljnije analize pokazale su da uzrok leži u konstrukciji urušene 20-katnice.

'Nećemo spekulirati oko uzroka nesreće, ali isključili smo curenje plina. Ono što se vjerojatno dogodilo je pogreška u konstrukciji najviše zgrade što je dovelo i do rušenja ostale dvije zgrade', rekao je Eduardo Paes, gradonačelnik Rio de Janeira.

Druga urušena zgrada imala je deset, a treća četiri kata. Beton i prašina još uvijek prekrivaju predio Ria u kojem su bile smještene zgrade. Evakuirane su i ostale zgrade u blizini za koje se strahuje da bi mogle doživjeti istu sudbinu.

'Zaista se nadamo da ćemo pronaći preživjele. Zato polako uklanjamo ostatke, kako bismo bili sigurni da nećemo nauditi preživjelima', rekao je Julio Cesar Mafia, policijski službenik.

Luiz Cosenza, građevinski inspektor iz regionalnog Vijeća kazao je da su se u zgradi odvijali ilegalni radovi. 'Dva projekta su se odvijala u zgradi na 16 katu. To su bili ilegalni poslovi koji nisu bili registrirani u Vijeću', rekao je Cosenza.

Kako kvart izgleda nakon urušavanja možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene