Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Čak njih 40.0000

Izraelci migrantima platili po 3500 dolara i avionske karte da napuste zemlju

Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 4
Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 4 Afp
Aktualno Galerija Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 1 Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 4 Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 3 Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Prosvjed u Tel Avivu (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/4 >>
Više tisuća izbjeglica iz Afrike koji traže azil u Izraelu i njihovih pristaša prosvjedovalo je u subotu u Tel Avivu zbog namjere Izraela da ih deportira.

Izraelska vlada dala je migrantima rok do 1. travnja da napuste zemlju i vrate se u Afriku, a za to bi dobili 3500 dolara i avionsku kartu. U suprotnom će bitizatvoreni na neodređeno vrijeme.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Azilanti, gotovo svi iz Eritreje i ratom razorenog Sudana, ističu da veoma cijene Izrael, ali da strahuju od protjerivanja. Izrael smatra da većina od skoro 40.000 migranata samo traži posao i da stoga nema obvezu zadržati ih.

Organizatori navode da se na prosvjedu u južnom dijelu Tel Aviva okupilo oko 15.000 ljudi.

Izraelska policija objavila je u subotu navečer da je uhitila dvojicu muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan, a koji su navodno preko društvenih mreža prijetili da će izazvati nerede na prosvjedu.

Oni su, kako stoji u priopćenju policije, u poruci na Facebooku pozvali na nasilne protudemonstracije u subotu navečer. "Vrijeme je da se pobunimo i obranimo naš dom", stoji u poruci. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene