Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MARŠ MIRA

Tihi hod za veliku bol: Bošnjaci i Hrvati marširaju za rasvjetljavanje sudbine 175 nestalih iz Kotor Varoši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina Bošnjaka i Hrvata krenula je u srijedu iz Travnika prema Kotor Varoši kako bi potaknuli rasvjetljivanje sudbine 175 osoba koje su najvjerojatnije pripadnici srpskih postrojbi pobili za vrijeme rata u BiH prije 25 godina.

Sudionici Marša mira "Tihi hod za veliku bol" krenuli su iz travničkog naselja Karaula, a njihov dolazak do mjesta nestanka i najvjerojatnijeg stradanja očekuje se u petak 3. studenog.

Pročitajte i ovo Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke? Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"

Kako je za medije potvrdila članica organizacijskog odbora iz Udruge obitelji nestalih osoba "Vrbanja" u Kotor Varoši Semina Alekić sudionici marša mira proći će istim putem kojim su u studenom 1992. pokušali pobjeći Bošnjaci i Hrvati iz Kotor Varoši.

Brojni su izgubili živote u tome bijegu, a obitelji još uvijek tragaju za 175 nestalih osoba, od kojih je njih 161, prilikom zarobljavanja, odvedeno u osnovnu školu u Grabovici gdje su posljednji put viđeni.

Organizatori marša pozvali su vlasti da se ubrza pronalazak nestalih te uputili apel onima koji imaju informacije o lokacijama na kojim se nalaze tijela stradalih. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene