Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski skandal

TAJNA SNIMKA OTKRIVA Djelatnik izraelske ambasade želi "srušiti" britanskog ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu ispričao se nakon što je član njegova kabineta snimljen kako govori da želi "srušiti" britanskog ministra odgovornog za Europu i Ameriku Alana Duncana.

Shai Masot tajno je snimljen u jednom londonskom restoranu, a snimku je objavio Daily Mail. Novinaru na tajnom zadatku poručio je kako ministar Duncan pravi "velike probleme".

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Veleposlanik Mark Regev ogradio se od izjava starijeg člana njegova kabineta te kazao kako veleposlanstvo ne dijeli njegov stav, javlja Daily Mail

Masot je snimljen tijekom razgovora s novinarom i Mariom Strizzolom, pomoćnicom ministra obrazovanja Roberta Halfona. Snimka je nastala u listopadu 2016. godine u sklopu istrage Al Jazeere.

"Mogu li vam navesti imena ministara za koje bih vam predložio da ih srušite?", upitao je Masot pomoćnicu ministra. Ona mu je odgovorila kako svi ministri pokušavaju nešto sakriti.

Masot se u razgovoru osvrnuo i na Borisa Johnsona, državnog tajnika za vanjske poslove UK-a kojeg je nazvao idiotom.

"Njega jednostavno nije briga. On je idiot bez ikakvih odgovornosti. Da se nešto zaista dogodi, to ne bi bila njegova krivica, već krivica Duncana", kazao je Masot.

Duncan je 2014. godine podignuo je prašinu svojim izjavama o Izraelu.

"Okupacija, pripajanje, nezakonitost i nemar - to je opaki koktel zbog kojeg bi se Izrael trebao sramiti", izjavio je tijekom intervjua za BBC Radio 4.

Izraelska ambasada poručila je kako je Masot mlađi zaposlenik koji nije izraelski diplomat te poručila da će uskoro napustiti veleposlanstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene