Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratko i jasno

Tadić: Nikad nećemo priznati Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu u manastiru Visoki Dečani na Kosovu da Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova, prenose srbijanski mediji.

'Vi znate koji je moj odgovor. On je kratak i jasan, nikada!', odgovorio je Tadić na novinarsko pitanje hoće li ikada priznati neovisnost nešadašnje srbijanske pokrajine.

Pročitajte i ovo Gaza poduzimaju prve korake Izrael upozorio naše susjede i još tri zemlje: "To nas udaljava od postizanja rješenja" Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

>>Tadić: Imam jasan plan za rješavanje situacije na Kosovu

Srbijanski predsjednik sudjelovao je u subotu ujutro na božićnoj liturgiji u manastiru Dečani na jugozapadu Kosova kamo je doputovao u petak navečer na Badnjak.

Na putu prema Dečanima albanski prosvjednici kamenovali kolonu vozila u kojoj je bio Tadić i članovi državnog izaslanstva. Skupina od oko 200 kosovskih Albanaca, aktivista pokreta Samoopredjeljenje, bacala je kamenje na Tadićevu kolonu koju su pratili pripadnici policijske i pravosudne misije EU-a na Kosovu - EULEX.

Samopredjelenje je kasnije priopćilo da 20 njegovih aktivista ozlijeđeno u sukobu s policijom te da su zatražili liječničku pomoć u Domu zdravlja u Dečanima.

Istovremeno, potpredsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić u Beogradu je rekao da su najvažniji ciljevi Srbije u 2012. jaka država, učinkovita i odgovorna vlast, srpska sloga, kompromis s Europom i dijalog s Prištinom.

>>Tadić za rješavanje kosovskog pitanja predložio irski model

Srbije treba biti što više na Kosovu i svuda gdje se brane srpski interesi, rekao je čelnik Socijalističke partije Srbije i ministar unutarnjih poslova Dačić u intervjuu Tanjugu u povodu početka izborne 2012. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene