Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuzlanski radnici

VIDEO 'Nadamo se da će nas pustiti da uđemo u Hrvatsku, da ćemo dobiti azil'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od stotinu radnika iz četiri propale tvornice s područja Tuzle koji su u srijedu u znak prosvjeda zbog teškog socijalnog stanja u kojemu se nalaze krenuli pješice ka granici s Hrvatskom u subotu su zatražili da se u Orašju sastanku s dužnosnicima nedavno konstituirane skupštine Tuzlanske županije.

Nakon što su proveli noć u Orašju privremeno su odustali od daljnjeg pješačenja ka hrvatskoj granici uz zahtjev da s predstavnicima novih županijskih vlasti pregovaraju o načinu rješavanja postojećih problema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

Traže rješavanje radno-pravnog statusa te isplatu plaća i doprinosa. Najavili su kako će, ne dođe li do traženog sastanka, nastaviti pješačiti i pokušati doći u Županju.

Tuzlanski radnici nastavljaju prema RH, tvrde da nisu dobili jamstva

Ipak ispostavilo se kako većina sudionika prosvjednog pohoda nema putovnice koje su im potrebne za prelazak granice pa su im iz Granične policije BiH poručili kako im stoga neće biti dopušten izlazak iz zemlje a uz to riskiraju i podnošenje kaznenih prijava.

"Kod graničnog prijelaza mogu izraziti svoje nezadovoljstvo prosvjedujući, ali ne mogu prijeći granicu ako nemaju potrebne dokumente", prenio je radnicima dužnosnik granične policije BiH Mirel Imamović.

Pojedini radnici tvrde da plaću nisu dobili godinama. ''Zamislite kako je to kad ne radiš, nemaš posla, a naša Vlada naše apele apsolutno ne čuje. Prevareni smo. Nadamo se da će nas pustiti da prijeđemo granicu, da dobijemo azil, da živimo tamo od svog rada'', rekla je jedna radnica. (I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene