Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drugi najveći lutrijski jackpot u povijesti

Što biste napravili da dobijete 1,76 milijardi dolara? Jedan srećković upravo je osvojio taj vrtoglavi iznos na lutriji

Powerball
Powerball Foto: AFP
Osvojen je drugi najveći lutrijski jackpot u povijesti. Dobitni listić uplaćen je u Kaliforniji, a iznos je sumanut.

Što biste sve napravili da osvojite 1,76 milijardi dolara (1,64 milijarde eura) na lutriji? Upravo je toliki iznos osvojio zasad nepoznati srećković koji je dobitni listić uplatio u Kaliforniji. Listić je uplatio na Powerballu - i to je drugi najveći lutrijski jackpot u povijesti.

Identitet vlasnika dobitnog listića nije objavljen, javlja BBC.

Pobjednik ima izbor između isplate novca tijekom 30 godina ili primanja procijenjenih 774,1 milijuna dolara paušalnog iznosa. Najveći dobitak u povijesti bio je 2,04 milijarde dolara u studenom 2022. Taj je listić također kupljen u Kaliforniji. Izgledi za osvajanje jackpota su jedan prema 292,2 milijuna.

Za usporedbu, prema američkoj Nacionalnoj meteorološkoj službi, vjerojatnost da će vas pogoditi munja u sljedećoj godini iznosi 1 prema 1,22 milijuna.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku RATNO LUDILO VELIKA FOTOGALERIJA Ovako danas izgleda sumanutost rata na Bliskom istoku: Posvuda su tijela u vrećama, Gaza je sravnjena sa zemljom

Dobitni listić kupljen je u trgovini Midway Market & Liquor u Frazier Parku, 120 km sjeverno od Los Angelesa. Listići koštaju 2 dolara po komadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene