Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Banjalučka policija uhitila je staricu koja je na svom imanju kod mjesta Bronzani Majdan uzgojila cijelu plantažu marihuane, prenose Nezavisne novine.


R. K. (76) uhićena je u sklopu policijske akcije pod kodnim nazovom Plantaža, a privedena starica kazala je kako je glavni razlog za njezinu profitabilnu 'poljoprivrednu' djelatnost bila mala mirovina.

Vezani članci COVID odjel bolnice u Sarajevu Susjedi su prije dva mjeseca bili među najpogođenijima koronavirusom, danas imaju samo devet novozaraženih Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane kod Opatije Pao "ratar" kod Opatije: Krao struju i u obiteljskoj kući uzgajao marihuanu

Policiji je izjavila kako su joj nepoznati mladići obećali dobru zaradu bude li za njih uzgajala marihuanu na svojoj okućnici.
Policijski istražitelji procijenili su kako je uspjela uspješno uzgojiti tri stotine stabiljka marihune čija bi vrijednost na crnom tržištu dosegnula oko pedeset tisuća eura.

Umirovljenici koji se bave uzgojem marihuane nisu novost za policiju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Nezavisne podsjećaju kako je zbog slične djelatnosti ranije privođena starica Lj.G. iz sela Volara pokraj Prijedora. Na njezinom je imanju pronađeno više od 1,300 stabljika marihuane. Istragom je ipak utvrđeno da LJ.G., koja je socijalni slučaj, nije namjerno uzgajala marihuanu radi preprodaje, odnosno da je ta biljka sama izrasla.