Edin Gačić (Foto: MUP Kantona Sarajevo)
Edin Gačić (Foto: MUP Kantona Sarajevo) Foto: MUP Kantona Sarajevo

Nakon policijskog obračuna s višestrukim podivljalim ubojicom Edinom Gačićem i njegove smrti, cure detalji o cijelom slučaju. Tako se pojavila i priča starice koja je priznala da je pomagala Edinu nakon što je bio pušten iz zatvora.


Starica se zove Sadija Todorovac i ima 80 godina, a živi u banjalučkom naselju Novoselija, u kojem je živio i Edin Gačić. Javnosti je postala poznata nakon što je Gačić na svojem YouTube kanalu objavio snimku na kojoj se vidi kako se igra s kozlićima i razgovara sa Sadijom.

Vezani članci Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman Grlić Radman: "Komšića u Zagrebu nitko neće službeno primiti, svaki dan dokazuje da ne predstavlja Hrvate u BiH" Talijanski liječnici i pacijenti Potresan oproštaj liječnika od kolege koji je preminuo od korone: "Poznajem sivo, koščato lice smrti, gledao sam je u oči"

Gačić na snimci zahvaljuje Sadiji jer mu je pomogla nakon što je izašao iz zatvora. Snimka je objavljena u ožujku prošle godine. 

"Jeste, ja sam mu pomagala. Znam Edina od malih nogu. Bio je lijep kao lutka. Otac mu je isto bio naočit. Znala sam mu i oca i mater. Sjećam ga se kao malog. Gledali smo ga gladnog. Dala bih mu po deset maraka kada krene u grad. I kad imam. Nikad nije pravio probleme. Savjetovala sam ga kako sam znala. Kada je izašao iz zatvora, govorila sam mu da ni sa kim nema posla i da se ukloni od ljudi. Uvijek sam ga tako savjetovala", ispričala je za Dnevni Avaz Sadija Todorovac. 

Posjetila ju policija 

Sadija je potvrdila kako ju je posjetila policija i pretresla joj stan. 

Edin Gačić (Foto: MUP Kantona Sarajevo)
Sadija Todorovac (Foto: screenshot YouTube) Foto: screenshot YouTube

"Napravili su rusvaj po kući. Sve su pregledali, čak i obore u kojima čuvam koze. I šumu koja se nalazi iza obora. Ne znam ja šta su tražili i koga su tražili, ali su bili. Sve su mi haljine pogužvali. Edin mi se nije javljao. Žao mi je ljudi koje je pobio. Žao mi je i njega", rekla je Sadija. 

Edin Gačić, koji je 2017. boravio u Banjoj Luci nakon izlaska iz zatvora, u kojem je bio zbog ubojstva vlastite majke. Kasnije je prodao imovinu i kupio kuću u Brđanima kod Konjica. 

"On je jadan, nema nikoga..."

Sadija kaže da je prema njoj Edin bio drag, da je znao kako ona drži koze pa joj je jednom donio ovcu, ali je ona odbila prihvatiti poklon. 

"Spavao je u svojoj kući kad se vratio iz zatvora, a kod mene je povremeno dolazio. Sjedne na stepenice i ispričamo se. Ja sam mu najviše pomogla. I uvijek bih mu pomogla, jer on, jadan, nema nikoga. Sestra neće ni da čuje za njega. Znam kako je njoj. Ona je vazda govorila da će on napraviti neko zlo i bila je u pravu", objašnjava Sadija.

Podsjetimo, potraga policije za serijskim ubicom Edinom Gacićem okončana je jučer u poslijepodnevnim satima. U razmjeni vatre sarajevski specijalci ubili su Gačića nakon što je posijao strah dilje Bosne i Hercegovine. 

"Znala sam ga pitati zašto je ubio mater, ali nije htio govoriti o tome. Rekao je da su se posvađali, ali više od toga nije govorio", rekla je starica Sadija. 

Imao je zastrašujući pogled

I drugi Gačićevi susjedi potvrdili su da je bio povučen. Svi su znali da je odležao zbog ubojstva, a to se i osjetilo. 

"Nije pravio probleme, ali se na njemu vidjelo da je nešto napravio. Imao je odsutan pogled. Ponekad je taj pogled bio i zastrašujuć. Policija je stalno dolazila, obilazila ga i ispitivala", prisjeća se jedna radnica u lokalnom dućanu. 

Drugi pak susjed uvjeren je kako je Edin ubijao iz straha. 

"Ja sam bio u ratu i znam da se tako ne ponaša netko tko je prošao vojnu obuku. Sumnjam da je bio vojnik i sumnjam da je bio u mudžahedinskim odredima", rekao je Edinov susjed.