Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usijana atmosfera

"Dežmekasti ustaša cmizdri..." Srpski mediji u žestokoj ofenzivi udaraju po Hrvatskoj: "Hrvati objavili rat Srbiji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski mediji žešće nego ikada napali su Hrvatsku te tvrde da je započeo treći hladni rat Srbije i Hrvatske.

Glavna tema srbijanskih medija u petak je Hrvatska, odnosno kako je Srbiji, tvrde tamošnji mediji, na zahtjev Hrvatske od jučer zabranjen uvoz ruske nafte.

Tako na naslovnici Alo.rs-a piše "Ustaška patetika, Plenković kmeči: Srbi su zli, nazivaju me pravim imenom".

"Dežmekasti ustaša cmizdri kad mediji u Srbiji objave čistu istinu, a kad u Hrvatskoj Vučića nazivaju Hitlerom i psihom, onda je to 'nezavisno novinarstvo i umjetnička sloboda!'" poručuje spomenuti tabloid.

Beogradski Informer piše "Prljavi rat EU-a protiv Srbije" te govori da je na zahtjev Hrvata Srbiji jučer zabranjen uvoz ruske nafte, ali to je spriječio njihov predsjednik Aleksandar Vučić.

Treći hladni rat

Blic s naslovnice poručuje: "Treći hladni rat Srbije i Hrvatske, i to za samo tri mjeseca! Optužnice, Jasenovac, pa ruska nafta, malo je potrebno za spominjanje susjedove krave, ali jedna linija u sukobu se nikad ne prelazi".

Zatim nastavljaju: "Odnos između Srbije i Hrvatske godinama je na staklenim nogama, ali se čini da se ovih dana strmoglavio u provaliju. Između Beograda i Zagreba ovih dana bukti pravi "hladni rat", ali svakako da se to ne događa ni prvi ni posljednji put. Točnije, da budemo sasvim precizni, ovo je čak treći put u posljednja tri mjeseca da se diplomatski odnosi dviju zemalja značajno zahlađuju, a da se retorika dovodi do usijanja."

Pročitajte i ovo Danijel Vrbota Nova mjera Europske unije Teške optužbe zbog zabrane prodaje ruske nafte Srbiji: "Vučić je sve uspio povezati čak i s Jasenovcem"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sankcije dotaknule i njih "Bijesan kao ris!" Vučić u šoku nakon zabrane uvoza ruske nafte preko Jadrana: Za sve mu je kriva Hrvatska

Večernje Novosti pozivaju se na Vučića, koji je rekao da Hrvatska "treba nastaviti svojim poslom iz 1941.", te time audiraju na NDH i 1941. godinu. 

S naslovnice srpskog Telegrafa vrišti: "Hrvati objavili rat Srbiji".

Tabloid Objektiv donosi naslovnicu s nazivom "Osveta ustaša!" s podnaslovom "Vučiću u Srbiji" i fotografijom Vučića te hrvatskog premijera Andreja Plenkovića te tvrdi da Hrvatska u EU-u forsira uvoz zapadne nafte u Srbiju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene