Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar pravosuđa Dušan Petrović potpisao je zahtjev Rusiji za izručenje Mirjane Marković, supruge bivšeg redsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i njihovog sina Marka Miloševića.


Tome je prethodila naredba za raspisivanje tjeralice za Mirjanom Marković i Marka Miloševića koju je izdao Specijalni sud za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, dok je protiv Mirjane Marković na snazi i tjeralica koju je ranije raspisao Okružni sud u Beogradu.

Vezani članci Slika nije dostupna Raspisana nova tjeralica za Mirjanom Marković Slika nije dostupna Sud ukinuo jamstvo i tjeralicu za Mirjanom Marković

Miloševićeva supruga i sin osumnjičeni su da su sredinom 90-ih godina bili na čelu organizirane skupine za krijumčarenje cigareta, a osim toga protiv Marka Miloševića se u Požarevcu vodi postupak zbog prebijanja pripadnika pokreta 'Otpor' 2000. godine, a protiv Mirjane Marković zbog zloupotrebe položaja, odnosno nezakonite dodjele stana iz fonda vlade Srbije dadilji njenog unuka Marka.

Mirjana Marković spominjala se i u vezi ubojstva bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine, kao i ubojstva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, ali u tim slučajevima protiv nje nije vođena službena istraga.

Kako je navedeno u priopćenju ministarstva pravosuđa, ministar Petrović je zahtjev za izručenje Mirjane Marković i Marka Miloševića potpisao nakon što su nadležni sudovi donijeli rješenja o određivanju pritvora u postupcima koji su u tijeku protiv njih, kao i stoga što je 'poznato prebivalište navedenih osoba'.

Službeni organi Ruske Federacije potvrdili su prije nekoliko tjedana da je supruzi i sinu bivšeg predsjednika SR Jugoslavije, pokojnog Slobodana Miloševića, odobren politički azil u toj zemlji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju