Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić prigodom obilježavanja 200. obljetnice bitke na Mišaru izjavio je kako Srbija neće dopustiti odvajanje Kosova, te je tu bitku i Bitku na Kosovu usporedio sa sadašnjim pregovorima o statusu Kosova.


"Današnja bitka za Kosovo vodi se pregovorima u kojima Srbija ponavlja kako neće pristati na ono na što nije pristala nijedna slobodna demokratska zemlja. Neće ni Srbija biti prva koja se odrekla svog teritorija i svog obraza", rekao je Jočić, koji je i visoki dužnosnik Demokratske stranke Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice.

Vezani članci Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić Posebni predstavnik EU-a u Srbiji: Priprema se sastanak Vučića i Kurtija Ilustracija Dobre vijesti za građane Kosova: "Uložili su velike napore"

Dodao je kako se "ni pacijentima na samrti ne može amputirati dio tijela bez suglasnosti, a kamoli u 21. stoljeću jednoj demokratskoj državi amputirati 15 posto njezinog teritorija".

Bitka na Mišaru 13. kolovoza 1806. godine bila je prva značajnija srbijanska pobjeda u Prvom srpskom ustanku protiv Otomanskog carstva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju