Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić prigodom obilježavanja 200. obljetnice bitke na Mišaru izjavio je kako Srbija neće dopustiti odvajanje Kosova, te je tu bitku i Bitku na Kosovu usporedio sa sadašnjim pregovorima o statusu Kosova.


"Današnja bitka za Kosovo vodi se pregovorima u kojima Srbija ponavlja kako neće pristati na ono na što nije pristala nijedna slobodna demokratska zemlja. Neće ni Srbija biti prva koja se odrekla svog teritorija i svog obraza", rekao je Jočić, koji je i visoki dužnosnik Demokratske stranke Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice.

Vezani članci Pucnjava na Kosovu Pucnjava na Kosovu: Muškarac pobjegao iz policijske postaje, policijac ga ranio u rame Slika nije dostupna Optužnica protiv 'Škorpiona' za zločin na Kosovu

Dodao je kako se "ni pacijentima na samrti ne može amputirati dio tijela bez suglasnosti, a kamoli u 21. stoljeću jednoj demokratskoj državi amputirati 15 posto njezinog teritorija".

Bitka na Mišaru 13. kolovoza 1806. godine bila je prva značajnija srbijanska pobjeda u Prvom srpskom ustanku protiv Otomanskog carstva.