Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljska drama

Vlast ne dopušta da djevojčica iz Srbije ide k ocu u Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Srbije neće dozvoliti da 3-godišnja Rea bude odvedena u Hrvatsku jer je otac djevojčice Robert Matijević navodno bio nasilan prema njenoj majci.

Prema pisanju srbijanskih medija, Vlada Srbije neće dozvoliti da 3-godišnja Rea bude odvedena u Hrvatsku iz Srbije od majke Nataše jer je otac djevojčice Robert Matijević bio navodno nasilan prema njenoj majci. Štoviše, zbog toga su njih dvije navodno neko vrijeme provele u Sigurnoj kući u Zagrebu, saznaje 'Blic'.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji Iz minute u minutu Novi veliki prosvjed u Beogradu, oglasio se Vučić: "Sveta je narodna volja..." Slika nije dostupna Odvjetnik Roberta Matijevića Bitka za dijete: 'Djevojčica se mora vratiti u Hrvatsku'

Nadalje, prema pisanju Blica, Vlada Srbije neće dozvoliti da djevojčica bude odvedena i predana ocu u Hrvatskoj.

Nekoliko stotina građana u srijedu je u Srbiji napravilo živi zid oko zgrade Centra za socijalni rad i blokiralo dva ulaza kako bi spriječili odlazak djevojčice ocu u Hrvatsku. No, djevojčica ipak nije predana ocu.



Podsjetimo, dok otac malene djevojčice, Robert Matijević živi u Hrvatskoj, majka Nataša Matijević živi u Srbiji. Roditelji su se u srijedu trebali naći u 12 sati u Centru za socijalni rad u Ljišku, ali se majka s djevojčicom nije pojavila.

Robert Matijević tražio je da se djevojčica Rea oduzme majci zbog otmice, a razlog za takve optužbe je to što je mjesecima nije dala ocu da je vidi.

>> VIDEO Srbija: Živim zidom htjeli spriječiti odlazak djevojčice ocu u Hrvatsku

Nataša je u srijedu podnijela zahtjev Ministarstvu pravde tražeći da se ukine postupak oduzimanja djeteta, a razlog što 3-godišnjakinju nije dala ocu je, kako ona tvrdi, to što su obje bile žrtve zlostavljanja.

Srpski Kurir pak danas piše kako je Nataša na rođendan zadržala djevojčicu te da su se one skrile i da nitko osim odvjetnika i njezinih roditelja ne zna gdje su.

'Nemojte ih tražiti, ni Nataša ni Rea nisu u kući. Sklonile su se! Nataša nema snage za ovo, ne može više izdržati. Robert je monstrum koji je želi uništiti. Sve namjerno radi na današnji dan jer je mojoj Nataši danas rođendan', rekla je za Kurir Reina baka, Natašina majka Gordana.

>> VIDEO Srbija: Živim zidom htjeli spriječiti odlazak djevojčice ocu u Hrvatsku

Nakon što je Centar za socijalnu skrb završio s radnim vremenom u 15 sati, razišli su se i prosvjednici. 'Nitko se od supružnika nije pojavio. Ne znam zašto. Jedino mogu reći da je Nataša jedna požrtvovna majka', komentirao je direktor Centra, Milan Jovanović.

No, tako ne tvrdi i Natašina majka. 'Ona je cijelo vrijeme zapravo bila ispred Centra, ali je izgledala malo drugačije. Nitko ne može reći da se nije pojavila', tvrdi majka koja i dalje Natašinu lokaciju drži tajnom.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene