Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez upotrebe sile

Specijalci odblokirali promet u Sarajevu i Zenici, prosvjednici se povukli s prometnica

Blokada u BiH (Foto: YouTube screenshot/Klix.ba)
Blokada u BiH (Foto: YouTube screenshot/Klix.ba) Foto: YouTube screenshot/Klix.ba
Jutros oko šest sati specijalci Federalne uprave policije deblokirali su promet na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva te magistralni put M17 kod Zenice.

Tako je okončana blokada prometnica koju su organizirali bivši borci i koja je počela jučer u 12 sati. Na ostalim mjestima blokade policija nije intervenirala, javlja N1 BiH.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Policija, prema prvim podacima, nije upotrijebila silu, već je bivšim borcima rečeno, nakon što su pred njih došle brojne policijske snage, da su svi prometni pravci u Federaciji BiH već deblokirani, a samo je još ta jedna, njihova blokada ostala. Nakon toga su se nezadovoljni bivši borci povukli sa prometnica.

Informaciju o deblokadi Vogošćanske petlje potvrdio je komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Saznajemo i da su borci prilikom povlačenja sa mjesta gdje su blokirali promet u Zenici govorili da će provjeriti je li istina to što im je govorila policija, da su se svi drugi borci povukli te ako se pokaže da nije, vratit će se i ponovo blokirati promet ili će se zaputiti prema Sarajevu.

U blokadi je još trenutno i raskrižje Šićki Brod kod Tuzle, ali se očekuje kako će i ono biti odblokirano u narednih nekoliko sati.

Mogućnost intervencije policije najavio je kasno sinoć premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić na izvanrednoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, nekoliko stotina pripadnika udruga koje okupljaju bivše pripadnike Armije BiH i HVO jučer je blokiralo prometnice koje povezuju gotovo sve veće gradove u Federaciji BiH, a na cestama su kolone blokiranih vozila u kojima se na iznimno niskim temperaturama smrzavalo na tisuće putnika, no policija cijelog dana nigdje nije intervenirala niti je pokušala deblokirati promet.

Oni traže hitnu sjednicu Zastupničkog doma parlamenta Federacije BiH na kojoj bi se odlučivalo o njihovu ranijem zahtjevu da se uspostavi jedinstveni registar branitelja, da se svima onima koji su nezaposleni isplaćuju naknade iz entitetskog proračuna, kao i da se uspostavi jedinstvena udruga koja će zastupati njihove interese.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene