Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spasilačke ekipe nisu našle preživjele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski vojnici koji su nastavili potragu u amazonskoj prašumi nakon pada Boeinga 737 tvrtke GOL u petak, nisu pronašli nijednog preživjelog, pa je u Brazilu proglašena trodnevna državna žalost.

'Nema preživjelih, a spasilačke ekipe su izvukle dva još neidentificirana trupla', piše u priopćenju zrakoplovnog
zapovjedništva upućenom ministarstvu obrane.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

Dvjestotinjak vojnika pripadnika zrakoplovnih snaga počeli su već rano ujutro mačetama krčiti put u gustoj prašumi kako bi došli do olupine koja je u subotu ujutro primijećena na mjestu 200 km jugoistočno od Peixoto Azvedona, na sjeveru amazonske države Mato Grosso.

Zbog guste vegetacije, spasilački helikopteri nisu se mogli spustiti na mjesto nesreće na kojemu se širio jak vonj spaljenih tijela.

Potrazi se pridružila i skupina domorodaca iz plemena Caiapo koji žive u selu Piarucu, na sjeveru Mato Grossa, organiziravši ekspediciju pješice i u pirogama, dok su Indijanci iz rezervata Xingu došli na mjesto nesreće kako bi pomogli u krčenju šume.

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva koji se u nedjelju natjecao za drugi mandat na predsjedničkim izborima, proglasio je u subotu državnu žalost zbog nesreće u kojoj je život izgubilo 149 putnika i 6 članova posade. Među žrtvama je 113 muškaraca, 42 žene i 5 djece do 12 godina, među kojima i dijete od 11 mjeseci.

Istraga o uzrocima nesreće trajat će najmanje tri mjeseca, a
pronalazak crnih kutija veoma je važan za istragu.

Po svoj prilici Boeing 737 je pao pošto se u zraku sudario s manjim mlažnjakom jedne američke tvrtke na kojemu su nakon slijetanja utvrđena veća oštećenja, ali je njegovih pet putnika preživjelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene