Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika akcija

Zaplijenjeno sedam tona droge: Uhićeno 50 osoba povezano s krijumčarenjem

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Španjolska policija uhitila je 50 članova kriminalne organizacije osumnjičene da je s jugozapada Španjolske otpremala kokain i hašiš u druge europske zemlje te zaplijenila sedam tona droge.

Policija je zaplijenila blizu dvije tone kokaina i pet tona hašiša te je uhitila 50 članova kriminalne organizacije u Španjolskoj, priopćila je u utorak Civilna garda, policija koja je sudjelovala u akciji.

Akcija kodnog imena CASTLE započela je prošle godine, a u njoj su sudjelovale i policije iz Portugala, Francuske i Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Droga koju je kod 48-godišnjaka pronašla šibenska policija - 3 Na tri lokacije Zaustavila ga policija pa uočila sumnjive paketiće: Pretragom našli kilograme droge

Kriminalna skupina djelovala je u području primorskog grada Huelve i oko poluotoka Gibraltara, a imala je uspostavljene veze u susjednom Portugalu. Policija je otkrila da čamcima i brodovima nabavljaju i distribuiraju drogu te da imaju suradnike na Kanarskim otocima i u Maroku.

Hašiš su kupovali iz Maroka, a kokain iz Latinske Amerike pa ga morem dopremali na jug Španjolske, odakle su ga prodavali po Europi, navedeno je u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Sicilije FOTO/VIDEO U moru pronađena jedna od najvećih količina kokaina: Droga plutala uz obalu

Osumnjičenim osobama zaplijenjena su dva brza čamca, šest automobila, osam motora te elektronski uređaji i veća količina komunikacijske opreme.

Španjolska i Portugal ove godine osjećaju pojačanu aktivnost trgovaca drogom.

Portugalska policija ranije je ovaj tjedan izvijestila da je u prva tri mjeseca zaplijenila više hašiša nego u čitavoj prošloj godini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene