Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto je student završio u komi

Šokantna snimka otkriva što se događa u sjevernokorejskim zatvorima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brutalnost sjevernokorejskog režima još je jednom došla u središte zanimanja svjetske javnosti nakon smrti 22-godišnjeg američkog studenta Otta Warmbiera prošli tjedan.

Iako su brutalni uvjeti u sjevernokorejskim kampovima već dokumentirani, nije poznato kako je mladi Amerikanac završio u komi.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Internetom kruži video iz 2012. koji bi mogao otkriti kako Sjeverna Koreja postupa sa svojim zatvorenicima.

Šokantna snimka navodno prikazuje što se zaista događa unutar sjevernokorejskih zatvora. U prvom dijelu vidi se brutalno premlaćivanje i mučenje muškarca, a u drugom agent sigurnosti premlaćuje ženu optuženu za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, javlja news.com.au.

Podsjetimo, student Otto Warmbier bio je u turističkom posjetu Sjevernoj Koreji kad je uhićen zbog navodne krađe propagandnog plakata iz hotela u Pjongjangu prošle godine.
Osuđen je na 15 godina prisilnog rada, a preminuo je šest dana nakon što se u SAD vratio u komi.

Liječnici Sveučilišta u Virginiji kazali su kako je student pretrpio ozbiljna oštećenja mozga koja su vjerojatno posljedica kardiopulmonalnog zastoja za vrijeme dok je bio u pritvoru.
Nisu pronađeni dokazi botulizma za kojeg Sjeverna Koreja tvrdi da je uzrok kome u kojoj je mladić završio.

Američki liječnici kažu kako je student najvjerojatnije umrzo zbog posljedica ozbiljnih oštećenja mozga kojeg je vjerojatno uzrokovao kardiopulmonalni zastoj prekinuvši dovod krvi u mozak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene