Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Socijalisti napali Sarkozyja zbog sukoba sa sindikatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska socijalistička oporba optužila je predsjednika Nicolasa Sarkozya i vladu da su se, umjesto da iskoriste iduća dva dana za razgovor sa sindikatima kako bi se izbjegla potpuna blokada zemlje, odlučili za zaoštravanje situacije.

Naime, radnici željeznice, javnog prijevoza i francuske plinare i elektre planiraju za 14. studenoga drugi po redu opći štrajk zbog spora oko beneficiranih mirovina, a sindikati upozoravaju da su spremni na neograničeni štrajk ukoliko vlada i predsjednik ustraju u svojoj tvrdoglavosti.

Pročitajte i ovo Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?" Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba"

'Ostaje mu još 48 sati da sazove okrugli stol i sa sindikatima
predloži modalitete reforme, ali umjesto da iskoristi to vrijeme i osmisli kako izbjeći sukob, predsjednik republike je do maksimuma zaoštrio situaciju', izjavio je čelnik Socijalističke stranke Bruno Le Roux.

Bivša socijalistička kandidatkinja za predsjednicu Segolene Royal je optužila vladu za 'bahatost', ustvrdivši kako 'u globalu, treba reformirati mirovinski sustav', ali da ova vlada 'pribjegava provokacijama i sukobima'.

Sarkozy uzvraća da je za nastavak dijaloga i da vlada neće biti
'tvrda', ali da se reforme provesti jer su 'zastarjele, neodržive i
nepoštene prema drugim radnicima'.

U Francuskoj, radnici u sektoru javnog prijevoza uživaju posebne mirovinske povlastice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene