Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo 300 ubijenih civila

Snimke pakla i užasa stižu iz Sirije, UNICEF ostao bez riječi na četverodnevno razaranje Gute

Ranjeni sirijski civil u napadima Asadovog režima na Gutu (Foto: AFP)
Ranjeni sirijski civil u napadima Asadovog režima na Gutu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Ranjeni sirijski civil u napadima Asadovog režima na Gutu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Sirijska vojska u srijedu je nastavila silovite napade na pobunjeničku enklavu Istočnu Gutu blizu Damaska, pri čemu su ubijene 24 osobe, a više od 200 ih je ranjeno unatoč pozivima međunarodne zajednice da se krvoproliće prekine.

Od nedjelje traju zračni napadi na istočnu Gutu gdje je pod opsadom 400.000 stanovnika. U posljednja četiri dana u napadima je smrtno stradalo 296 civila, među kojima su 71 dijete i 42 žene, a ranjeno je oko 1400 ljudi, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Američka vojska u Siriji (foto: Arhiva/AFP) Država u ruševinama Amerikanci planiraju "potpuno i brzo" povlačenje vojnika iz Sirije, već obavijestili partnere o tome Zoran Marinović, autor filma Sva lica rata (Foto: Dnevnik.hr) Zoran Marinović za DNEVNIK.hr Fotograf koji je prošao sirijski pakao i bio na izvoru migrantske krize: "Nemamo pravo nekoga mrziti"

Situaciju dodatno otežava činjenica da je većina bolnica izvan funkcije zbog velikih oštećenja nastalih u žestokom bombardiranju.

U današnjim je napadima ubijeno 24 civila. Među njima je troje djece. Ranjeno je oko 200 stanovnika, stoji u priopćenju Opservatorija.

UNICEF je u objavi vezanoj za granatiranje Gute istaknuo kako su ostali bez riječi na strahote koje se tamo događaju.

Oko 400.000 ljudi u tom području uglavnom je odsječeno od humanitarne pomoći, a aktivisti su upozorili da je situacija dramatična jer zalihe hrane i medicinskih potrepština nestaju. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene