Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg koji od utorka navečer bez prestanka pada u gotovo cijeloj Bosni i Hercegovini prouzročio je znatne poteškoće u cestovnom prometu, a u nekim dijelovima zemlje naselja su ostala bez električne energije.


Prema dostupnim informacijama na većini cestovnih pravaca otežano je prometovanje unatoč naporima cestovnih službi koje pokušavaju ukloniti snijeg s kolnika. Promet je posebice otežan preko planinskih prijevoja. Na planinskom prijevoju Ivan, na cesti između Sarajeva i Mostara, potpuno je zabranjeno prometovanje kamionima nosivosti veće od sedam tona.

Vezani članci Snijeg na Platku VIDEO Na Platku lepršaju snježne pahuljice: Hladna fronta spustila temperaturu na 5 stupnjeva Zoran Mamić Priveden Zoran Mamić, Sud BiH provjerit će mu dokumente. Hrvatska priprema zahtjev za izručenje

Zbog loših vremenskih uvjeta za promet kamiona zatvoren je i granični prijelaz Izačić prema Hrvatskoj. Komunalne službe u Banjoj Luci i Trebinju potvrdile su kako neka prigradska naselja nemaju električnu energiju jer je snijeg oštetio stupove distributivne mreže. Znatne količine snijega zabilježene su i u Mostaru što je krajnje rijetka pojava u tom dijelu BiH.