Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz naknadnih udara

Snažan potres na granici Kine i Kirgistana: Ima ozlijeđenih, oštećeni su kuće i vlakovi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pogranično područje između Kine i Kirgistana pogodio je snažan potres.

Potres magnitude 7.1 stupnjeva po Richteru pogodio je u utorak pogranično područje između Kine i Kirgistana, u kojem je zabilježeno nekoliko ozljeda i srušenih kuća, izvijestili su kineski mediji.

Potres se dogodio u 2:09 ujutro po lokalnom vremenu, prema podacima Kineske uprave za potrese, a pogodio je okrug Wushi u sjeverozapadnoj kineskoj regiji Xinjiang, planinskom graničnom području.

Pročitajte i ovo Imoćani kontra vjetrenjača - 1 Mještani pokrenuli peticiju Pobuna zbog vjetroparka: "Ako ga stave pred kuću, ja ću ga odmah srušiti traktorom"

Od četiri sata ujutro zabilježeno je 14 naknadnih potresa u blizini epicentra, magnitude od 3,0 do 5,3 stupnjeva, prenose kineski mediji. Zbog potresa je obustavljen željeznički promet u regiji Xinjiang, a oštećeno je 27 vlakova.

Kinesko ministarstvo za upravljanje hitnim situacijama priopćilo je da nekoliko odjela koordinira akcije pružanja pomoći, pa su tako stanovnicima osigurani pamučni šatori, kaputi, popluni, madraci, sklopivi krevet i peći za grijanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Težak zločin u SAD-u Mladić ubio osam osoba pa presudio i sebi: ''Ovo je vjerojatno najgori zločin s kojim se susrećem''

U posljednja 24 sata Xinjiang je pogodilo nekoliko potresa.

Potres se osjetio i u Kazahstanu te Uzbekistanu. Stanovnici najvećeg kazahstanskog grada Almatija izašli su iz svojih domova, neki od njih odjeveni u pidžame, i okupili se vani unatoč hladnom vremenu. Trenutačno nema izvještaja o šteti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene