Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLIKAO SE S ASADOM

Smijenjen predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Pedro Agramunt u petak je udaljen sa svoje dužnosti jer se u Damasku pojavio s Bašarom al-Asadom kao i zbog kašnjenja u reakciji na interni korupcijski skandal.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Vijeće Europe o situaciji na Balkanu: "Umjesto da napreduju, oni nazadaju! Sve to prijeti teško stečenom miru" Gordan Grlić Radman Na odboru ministara Zeleno svjetlo: Hrvatska podržala članstvo Kosova u Vijeću Europe

Parlamentarna skupština Vijeća Europe "odlučila je uskratiti povjerenje" španjolskom senatoru Pedru Agramuntu (65) te mu je onemogućila putovanja i istupe u ime Skupštine.

Ta odluka bez presedana bila je nužna jer je Agramunt odbijao dati ostavku, a Skupština koja je željela zaštititi integritet institucije nema ovlasti smijeniti ga.

Brojni zastupnici su zamjerali Agramuntu odlazak u ožujku u Damask zrakoplovom koji mu je na raspolaganje stavila ruska Vlada i pojavljivanje sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom.

"Odbojno je vidjeti predsjednika te skupštine kako se fotografira s osobom koja je plinom napala vlastiti narod", upozorio je ukrajinski zastupnik Oleksij Gonšarenko.

Agramunt se ovaj tjedan branio tvrdeći da su ga ruski mediji izmanipulirali, ali je i priznao da bi bilo bolje da nije ušao u moskovski zrakoplov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene