Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Se vas bum tužil

Slovenija tužila svog veleposlanika, a on njih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko ministarstvo vanjskih poslova podnijelo je kaznenu prijavu protiv svog veleposlanika u Španjolskoj, Petera Reberca. A prema navodima slovenskih medija, veleposlanik je istu takvu prijavu podnio protiv ministra vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije potvrdilo je da je podiglo kaznenu prijavu protiv jednog od svojih službenika u slovenskom veleposlanstvu u Madridu, dodavši da se radi o istoj osobi koju je prošle godine upozorilo da će dobiti otkaz iz krivičnih razloga.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Aleksandar Vučić ususret parlamentarnim izborima Novi diplomatski sukob? Slovenci odbili srpskog kandidata za veleposlanika, oglasio se Vučić

Istovremeno je i slovenska policija potvrdila da je nadležnom tužiteljstvu već predala spomenutu krivičnu prijavu.

Iako ministarstvo još uvijek nije navelo ime osobe o kojoj se radi, slovenski mediji zaključuju i pišu da je kaznena prijava podignuta protiv samog veleposlanika, Petera Reberca, za koga se sumnja da je 'sporno koristio novac poreznih obveznika', odnosno da je osumnjičen da je počinio više kaznenih radnji u poslovanju slovenskog veleposlanstva u Španjolskoj.

Prema pisanju slovenskog lista Dnevnik i izvještavanju državnog radija, veleposlanik Peter Rebrc još uvijek nije upoznat s kaznenom prijavom podignutom protiv njega, ali je dodao kako je on sam već predao kaznene prijave protiv nekoliko osoba iz Ministarstva vanjskih poslova Slovenije, među kojima je i sam ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar.

Slovenski veleposlanik u Španjolskoj dodaje da je svog nadređenog, ministra Žbogara, prijavio zbog korištenja novca dobivenog prodajom zgrade koju je u Washingtonu Slovenija naslijedila od bivše Jugoslavije.

Reberc je, istovremeno, kaznene prijave podnio i protiv Petera Toša, nekadašnjeg šefa kabineta Milana Kučana i predsjednika kluba umirovljenih slovenskih diplomata, kao i protiv Aljaža Gosnarja, generalnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Slovenije.

Inače, Reberca je i bivši slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel proizvao zbog rastrošnosti, na što je Reberc odgovorio protuoptužbom da ima ima pisani trag prema kojem je troškove njegovog veleposlanstva nabijao upravo sam Rupel.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene